Az oldalt folyamatosan frissítjük.

Regisztralj

Plenáris előadók

Dr. Czakó Erzsébet

egyetemi tanár, Budapest Corvinus Egyetem, Gazdálkozástudományi Kar, Üzleti Gaztaságtan Tanszék

Dr. Czakó Erzsébet 1986-ban végzett a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma: Budapesti Corvinus Egyetem, BCE, Budapest, Magyarország), és azóta is itt dolgozik. 1991-ben szerezte meg egyetemi doktori címét, 2002-ben PhD fokozatát, 2013-tól a BCE egyetemi tanára; a Vállalatgazdaságtan Intézet igazgatója 2005-től. Több külföldi egyetemen vett részt tudományos és szakmai továbbképzésen, köztük a leuveni Katolikus Egyetemen (Belgium) és a Harvard Business School-ban (USA). Oktatott tárgyai közé tartozik a nemzetközi vállalati stratégia és a vállalatgazdaságtan, kutatási területei közé a nemzetgazdasági és vállalati versenyképesség. Magyar és angol nyelven oktat, és e két nyelven számos publikációja jelent meg. A Magyar Közgazdasági Társasági Ipar- és Vállalkozási Szakosztály elnöke, és az Academy of International Business Central and Easter European (AIB-CEE) Chapter elnökségének tagja. Legutóbbi könyve társszerzőkkel Az exportsiker nyomában címmel 2013-ban, Nemzetközi menedzsment címmel pedig 2015-ben jelent meg.

Pleschinger Gyula – videó

elnök, Magyar Közgazdasági Társaság, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja A Budapesti Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán, később a Budapesti Közgazdaság Tudományi Egyetem Pénzügy szakán szerzett diplomát. Áru- és Értéktőzsdei vizsgával, eurokötvény kereskedői vizsgával és amerikai értékpapír-tőzsdei vizsgával (Series 7) rendelkezik. Többéves vállalati és önkormányzati gyakorlatot követően 1989-ben az OTP Befektetési Főosztályának helyettes vezetője lett. 1990 és 2000 között az OTP Értékpapír RT vezérigazgatója, 2001 és 2004 között a Raiffeisen Bank befektetési banki/befektetési szolgáltatási területeit felügyelő vezérigazgató-helyettese volt. 2005-től 2010 szeptemberéig önálló tanácsadóként dolgozott. 2010 szeptembere és 2011 novembere között az Államadósság Kezelő Központ Zrt. vezérigazgatói posztját töltötte be. 2011 novemberétől a Nemzetgazdasági Minisztérium Adó-és Pénzügyi Államtitkáraként dolgozott 2013 márciusáig, amikor a Parlament megválasztotta a Monetáris Tanács tagjának. Hivatali munkája mellett számos egyéb tisztséget töltött illetve tölt be, melyek közül a fontosabbak: a Budapesti Értéktőzsde Felügyelő Bizottságának tagja és elnöke (1998-2001), a zürichi és londoni központú Nemzetközi Értékpapírpiaci Szövetség (ISMA) Igazgatóságának és több bizottságának tagja (1999-2005), az Államadósság Kezelő Központ Zrt. Igazgatóságának elnöke (2012-2013), az Országos Betétbiztosítási Alap Igazgatóságának tagja és elnöke (2012-2013), a baseli székhelyű Pénzügyi Stabilitási Tanács Regionális Konzultációs Csoportjának állandó tagja (2012-2013), a Világbank és a Világbank-csoporthoz tartozó Nemzetközi Újjáépítési és Fejlesztési Bank (IBRD) helyettes kormányzója (2012-2013), a Nemzetközi Tőkepiaci Szövetség (ICMA, az ISMA utódszervezete) Választott Bíróságának tagja (2012- ), a londoni székhelyű Nemzetközi Bankár Céh és annak Pénzügyi Bizottsága tagja (2002- ), a Magyar Közgazdasági Társaság tagja, a Londoni City tiszteletbeli polgára (Freeman of the City of London)

Dr. Szász Levente -videó

dékánhelyettes, Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar

Dr. Szász Levente a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatért felelős dékánhelyettese. A vezetői feladatok mellett oktatási tevékenysége a ellátásilánc-menedzsment területére összpontosít, beleértve a vállalatok logisztikai, termelési és szolgáltatási feladatainak irányítását. Legfrissebb kutatásaiban a multinacionális vállalatok globális hálózatában megvalósuló tudásmegosztás hatékonyabbá tételével foglalkozik. Egyetemi tevékenysége mellett 2011 óta üzleti tanácsadó projektekben is részt vesz, kiemelten a stratégiai és üzleti tervezés területén.

Marius Flore -videó

igazgató, E-delivery Channels – Banca Transilvania

A kolozsvári Babes-Bolyai Egyetemen szerzett diplomát közgazdaságtanból és jogból. Később tovább folytatta tanulmányait az USA-beli Georgetown University-n (Bank Risk Management képzés) majd a University of Hull-on (Executive MBA).
Több, mint 18 év banki tapasztalattal rendelkezik. Hitelelemzőként kezdte pályafutatását a Bankcoop-nál, majd a Banca Transilvania csapatát erősítette, ahol sok éven át járult (és járul ma is) hozzá a bank sikeréhez. A hitelkártya részleg koordinátoraként kulcsszerepet vállalt a bank kártyahálózatának(fizikai és virtuális) kiépítésében. Ugyanakkor a bank virtuális csatornáinak a kidolgozásáért is felelt 2010 óta, majd 2017 óta ez a fő feladata.

Szilágyi Péter -videó

Ethereum csapatvezető

Péter egy londoni ipari mesteri kapcsán vált érdekelté osztott rendszerekben, ahol a hálózati kihívások egy doktori kutatási téma fele terelték decentralizált üzenetközvetítés témakörben. A doktori projektből kilépve egy fejlesztői posztra került az Ethereum projekten belül, ahol per pillanat csapatvezető és az Ethereum irányító bizottság tagja. Ethereum ezalatt egy teszt hálózatból 32 milliárd dollár értékelésű globális rendszerré nőtte ki magát.

Dr. Konrad Kaschek -videó

igazgató, Bosch Kolozsvár

Konrad Kaschek fizikus végzettséggel rendelkezik, plazmafikiából szerezte doktori címét a Hannoveri Egyetemen. A kutatói pályáját követően, 31 évvel ezelőtt csatlakozott a Bosch-hoz, ahol kezdetben a számítógépes integrált rendszerekkel foglalkozott, később Japánban volt az autóipari elektronikai részleg vezetője, jelenleg pedig a kolozsvári telephely igazgatója ahol 1500-nál is több alkalmazottért felel.

Digitalizáció és automatizálás: marketing a negyedik ipari forradalom után

Szekcióvezető: Dr. Seer László

 egyetemi adjunktus, Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar 

A BBTE-n szerzett először pszichológus, majd közgazdász diplomát. Több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a tradicionális és online marketing területén. Korábban webáruházak és egy árukereső portál marketing menedzsere, majd egy hírportál marketingigazgatója. Jelenleg tanácsadó az online marketing és a digitalizáció területein, valamint a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástani Kar Magyar Intézetének munkatársa, ahol marketinggel kapcsolatos tárgyakat tanít.

Dr. Csepeti Ádám

egyetemi adjunktus, Budapesti Corvinus Egyetem, Marketing és Média Intézet  

Csepeti Ádám felsőfokú tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen folytatta, ahol marketing főszakirányon, valamint gazdaságpolitika és irányítás mellék-szakirányon 2008-ban szerzett diplomát „kiváló” minősítéssel. Ezt követően felvételt nyert a Gazdálkodástani Doktori Iskolába, ahol disszertációját 2015-ben, „summa cum laude” minősítéssel védte meg. Csepeti Ádám jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Marketing és Média Intézetének adjunktusa, számos tantárgy – mint például marketingstratégia, marketingtervezés, kereskedelem-gazdaságtan, szolgáltatás-marketing – keretében tart előadásokat és vezet szemináriumokat. A Budapesti Corvinus Egyetem mellett rendszeres vendégoktató a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen, a csíkszeredai Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen és a Testnevelési Főiskolán is.
A felsőoktatás és az üzleti szféra szereplői közötti együttműködések elmélyítésének elkötelezett támogatójaként, valamint a kereskedelem és marketing szak szakmai gyakorlati felelőseként folyamatosan stabil vállalati partnerkapcsolatok kialakításán dolgozik, szervesen integrálva a döntéshozókat aktuálisan foglalkoztató marketingkérdéseket a különböző, általa vezetett kurzusokba. Mindemellett, rendszeres tanácsadási és kutatási tevékenységet folytat, az elmúlt években tucatnyi üzleti projekt résztvevőjeként, később vezetőjeként tevékenykedett – többek között – olyan megrendelő vállalatok számára, mint a Magyar Telekom, az OTP, a HungaroControl, a Tokaj Kereskedőház, az OVB, a MÁV, a Sara Lee.

Kelemen Attila -videó

marketing vezető – OTP Bank Románia  

A Transindex és az Erdély FM alapítója. Pár éve független branding tanácsadóként is tevékenykedik. 2016 augusztusától az OTP Romania marketing vezetője.

Vityi Péter

alelnök, IVSZ

Villamosmérnök, startup vállalkozó, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének alelnöke, 30 év informatikai iparági tapasztalattal. Vezetőként dolgozott a Microsoft Corporation-nél, 7 évig a nagyvállalti üzletágat, majd 7 évig a helyi Microsoft leányvállalatot vezetette. Ezután 3 évig a Microsoft müncheni regionális központjában dolgozott a nagyvállalati területért felelős COO-ként. Négy éve az IVSZ elnökségi tagja, az Informatikai tagozat vezetője, az IVSZ alelnöke. Fő területe a digitális gazdaság, exportképesség – ezen a területeken rendszeres konferencia előadó. Jelenleg egy startup vállalkozás mellett a Gazdaságfejlesztési és Innováció operatív program keretében megvalósuló „Termelő KKV-k digitális és automatizációs fejlesztéseinek élénkítése érdekében „Ipar 4.0” mintaalkalmazások kialakítása” program egyik szakmai vezetője.

Házon belül, ajtón kívül – a kiszervezés vállalati kérdései

Szekcióvezető: Drd. Rácz Béla-Gergely

egyetemi tanársegéd, Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar 

Rácz Béla közgazdász, jelenleg a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának tanársegéde, doktorjelölt. Egyetemi tanulmányait 2007-ben kezdte, a mesterfokozatot 2012-ben szerezte meg vállalati pénzügyekből, majd három évet dolgozott kontrolling vezetőként egy magyarországi nagyvállalatnál. 2014-ben iratkozott be a BBTE Doktori Tanulmányok Intézetébe, disszertációját a multinacionális vállalatok értékteremtő folyamataiból írja. Több rangos nemzetközi szakmai publikáció szerzője vagy társszerzője.

Karádi Katalin

pénzügyi igazgató, msg systems Románia

Karádi Katalin közgazdász diplomáját a Babes-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán szerezte 2007-ben, majd 2008-ban Vállalati Pénzügyek szakon mesteri diplomát. 2008-ban es 2009-ben oktatóként is együttműködött a BBTE-el, majd az msg systems Romániánál folytatta pályafutását. Jelenleg a vállalat pénzügyi igazgatója, ahol egy 30 fős csapat vezetőjeként naponta új dolgokat tanul a távolsági együttműködésről.

A romániai leányvállalat alapításától kezdve végigkísérte annak fejlődését, résztvett a növekedési stratégia megtervezésében és implementálásában, illetve a nearshoring alappilléreinek konszernen belüli kialakításában.

Temesváry Zsolt  – videó

ügyvezető, E.On Business Services Románia

Tesmesváry Zsolt 49 éves közgazdász. Tanulmányait a Pécsi Tudományegyetemen végezte, jelenleg az E.On Business Services Románia ügyvezető igazgatója. Jelentős tapasztalatot szerezett az elektronikai-, az élelmiszer-, az energiaiparban valamint a Szolgáltató Központok világában – ebből több, mint 10 évet felsővezetőként. Az elmúlt 10 évben 2 belső Szolgáltató Központ létrehozását vezényelte le, mindkettőt “zöldmezős” beruházásként.

Egei Attila

alapító – ügyvezető, Ecomatrix KFT

Egei Attila közgazdász, diplomáját a kolozsvári Babeș Bolyai Tudományegyetem “Pénzügy – Hitel” szakán szerezte 1996-ban.
Több mint 15 év nagyvállalati felsővezetői tapasztalattal a bútor, textil es autóiparban, jelenleg az Ecomatrix KFT ügyvezetőjeként, eddig 18 országba irányuló, túlnyomórészt saját tervezésű, prémium kategóriájú bútor gyártásával és exportjával foglalkozik. A hét alkalmazottat foglalkoztató és másfél millió euró forgalmat bonyolitó vállalkozás business modellje az outsourcing és a just in time fogalmak megfelelő gyakorlatba ültetésén alapszik.

Hatékonyság olcsóbban – lean management

Szekcióvezető: Simpf Norbert – Pál

biztosítási alkusz, InternetAs

Közgazdász diplomát a a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Gazdaságtudományi és Üzletvezetési Karán szerzett. Ugyanitt mesterképzésen vett részt menedzsment szakon. Marketing és pályázati tanácsadó kitérő után majd 10 éve biztositási alkuszként tevékenykedik. Egy saját rendezvénylogisztikai bérbeadással foglalkozó vállalkozással próbálja még inkább az üzleti élet sajátosságait megismerni és a tapasztalatait bővíteni. Szeret új dolgokkal foglalkozni és eddig ismeretlen területeket is felfedezni. Szervezetfejlesztéssel foglalkozott még, a Lean azonban kicsit újdonság számára is, ezért reméli, hogy együtt okulunk majd az előadóktól.

Bereczki Csaba

alapító és elnök, Lean Enterprise Institute

Bereczki Csaba a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát. Tapasztalatát a menedzsment és lean terén magyarországi és európai vezetői pozíciókban olyan multinacionális gyártó- és szolgáltató vállalatoknál szerezte, mint a General Electric, Morgan Advanced Materials, BNP Paribas, Avis Budget Group. A folyamatos fejlesztéssel, működési kiválósággal, lean szemlélet gyakorlásával és lean szervezetek felépítésével, átalakításával 2001 óta foglalkozik, Lean Six Sigma Master Black Belt.
2011 óta alapítóként és elnökségi tagként a Lean Enterprise Institute magyarországi szervezetét építi, a Lean Global Network (LGN) lean transzformációval és lean vezetéssel foglalkozó nemzetközi munkacsoportjának tagja. Számos termelő és szolgáltató vállalattal dolgozik együtt a lean átalakulások kutatásán, a lean vezetők és vezetői rendszerek fejlesztésén.
Lean vezetés és átalakulás témában meghívott előadó a Budapesti Corvinus Egyetem MBA kurzusán, a Pannon Egyetemen, a Bosch Lean Akadémia szakmai vezetője a LEI oldaláról.

Vuk Annamária

Lean menedzser, MOL

Vuk Annamária a Veszprémi Egyetemen szerzett vegyészmérnöki diplomát. Pályafutását kenőzsír termék- és technológia fejlesztőként kezdte meg a MOL Nyrt.-nél. Közel 15 éves vezetői tapasztalatát technológiai, logisztikai területeken szerezte meg.
A lean szemléletről először a Változás – és válságmenedzsment MBA oktatáson hallott, melynek gyakorlati alkalmazását logisztikai területen kezdte meg. További tanulmányai (Lean Enterprise Institute, stb.) során fő fókuszba a leant helyezte. Jelenleg Lean menedzserként támogatja a szervezet átalakulását és fejlődését a MOL Csoportnál.

Vuk Tibor

Business Excellence, MOL

Vuk Tibor a Veszprémi Egyetemen szerzett vegyészmérnöki diplomát 1994-ben. A MOL Csoportnak dolgozva 15 éves vezetői tapasztalattal rendelkezik vállalatirányítás, projektmenedzsment, beruházás és beszerzési területeken.
Jelenleg a MOL Business Excellence csapat tagjaként a vállalati folyamatok és tevékenységek javításával és a vállalati szintű lean átalakulással foglalkozik.

Mesterséges Intelligencia és/versus élő munkaerő

Szekcióvezető: Péter Csilla

ügyvezető, SKR ROMANIA Trade & Consulting Co. Kft.

Közgazdászi oklevelét a Budapesti Gazdasági Főiskolán szerezte, majd a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának Pszichológia szakán szerzett egyetemi alap- és mesterképzési oklevelet.

Tréneri és HR tanácsadói, valamint szakember-kiválasztási és szervezetfejlesztési tapasztalatát az SKR-nél szerezte, tevékenységét több mint tizenöt éve fejti ki a cég keretében ezeken a területeken. Egyetemi hallgatói képzési programokat is vezetett a Partiumi Keresztény Egyetem és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem keretében. Számos készségfejlesztő tréning koncepciója és vezetése kötődik nevéhez.

Kutatási területe a szervezeti kultúra és szívesen dolgoz ki szervezetfejlesztési programokat, és vesz részt ezek megvalósításában.

Benkő Ilona

humánerőforrás-menedzser, Codespring

Benkő Ilona humánerőforrás-szakértő 2008-ban végezte egyetemi tanulmányait a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának Pszichológia szakán. Mesteri diplomáját ugyanitt szerezte meg, pszichológiai tanácsadást és beavatkozást tanult. Tanulmányai során nagy érdeklődéssel tekintett a felnőttoktatás lehetőségei fele, így különböző kolozsvári non-profit szervezetek keretén belül vállalta soft-skills képzések és workshop-ok tervezését és kivitelezését. Foglalkozott csapatépítéssel, pályaorientációval és kreatív gondolkodás népszerűsítésével és fejlesztésével. Öt éven keresztül egy multinacionális szervezeten belül volt lehetősége dolgozni és tovább képezni magát a HR-es szakmában, majd az IT szektor fele irányult.

Jelenleg a Codespring HR-munkatársaként fő feladatai közül a szervezetfejlesztés és munkatársak képzése emelkedik ki.

Todor-Soó Katalin

munkapszichológus, az SHL Hungary tanácsadója

Pszichológus képzése előtt Kolozsváron és Budapesten bölcsészetet és újságírást tanult, és újságíróként dolgozott. Pszichológia alapképzését a Károli Gáspár Református Egyetemen, mesterképzését Hollandiában, munka- és szervezetpszichológus szakon végezte. Dicsérettel diplomázott. Az egyetem után az Egyesült Államokban, a Leadership Research Institute-nál teljesített szakmai gyakorlatot.

Munkapszichológusként kedvenc feladata az értékelő-fejlesztő központok tervezése és lebonyolítása, de más projekteken és a képzéseken is szívesen dolgozik, több nyelven. A CEB-SHL akkreditált trénere, az SHL angol és magyar nyelvű képzésein tanít. Y generációs munkavállalóként azért kezdett el a generációs kutatás iránt érdeklődni, mert zavarta, hogy legtöbben az együttműködés helyett csak a különbségekre, konfliktusokra figyelnek. Hisz benne, hogy a generációk együttműködése a siker egyik kulcsa.

Czira Márton

IT & Projektvezető, Ready Garment Technology Románia, Dr. Bock Industries AG

Czira Márton mérnök 1993-ban végezte tanulmányait a Kolozsvári Műszaki Egyetem Elektronika és Távközlés szakán. Tizenhét éve alkalmazottja a Dr. Bock Industries AG romániai cégcsoportjának. Idöközben elvégzett egy textilmernöki átképzést és egy REFA alapképzést.
Az utobbi években számos folyamat- és szoftwarefejlesztési projektet vezetett.
Az utobbi két legfontosabb fejlesztése a központi kellékanyagraktár robotizálása és az online termeléskövetés bevezetése.

Fintech – zajló forradalom a pénz világában

Szekcióvezető: Szőcs Endre

alapító-tulajdonos, Negotio

Pénzügyi közgazdász, vállalkozó. 2008-ban szerzett egyetemi diplomát bank és pénzügy szakterületen, majd mesterképzési oklevelet vállalati-pénzügy szakon a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Gazdaságtudományi és Üzletvezetési Karán. Több évig a LAM Mikrohitel RT kolozsvári irodájának vezetője, majd 2017 közepétől magánvállalkozó, ami keretében pénzügyi tanácsadással, illetve üzletfejlesztéssel foglalkozik.

Alapítója több szakmai szervezetnek és szakkollégiumnak. 2010-től kezdődően az RMKT keretében ügyvezető igazgatói szerepkört látott el, illetve 2012 májusáig kormánytanácsadóként is tevékenykedett Románia Kormányának Főtitkárságán. 2016-tól Kolozs Megye Tanácsának pénzügyi és költségvetési bizottságának elnök-helyettese.

Mudri György

CEO, Wyze

Vállalkozó, a Jumpstart Startup Stúdió szakmai vezetője, az innen indult Wyze projekt társalapítója és ügyvezetője. Az eredeti Wyze projektből mostanra három fintech startup nőtte ki magát: (1) Wyze PFM – B2B2C Fintech alkalmazásfejlesztés (2) Aggreg8.io – CEE pénzügyi adat aggregátor és (3) FintechBlocks – banki PSD2 API és innovációs platform fejlesztés. A Wyze-ból kinőtt projektek mellett egy zenei startup projekt alapítója Allegro Labs néven. A tényleges vállalkozási tevékenység mellett a vállalkozás, mint életpálya népszerűsítésének elkötelezettje, 17 éve szervez és 7 éve vezet egy teljes Kárpát-medencét lefedő középiskolásoknak szóló vállalkozásoktatási programot Ifjúsági Üzleti Program néven, illetve a Budapesti Corvinus Egyetemen is több, mint 10 éve óraadó tanár.

Suppan Márton

alapító és vezérigazgató, Peak Financial Services

A Budapesti Metropolitan Egyetemen tanult üzleti menedzsmentet, de már előtte különféle alapkezelőknél és pénzügyi tanácsadóknál jelentkezett gyakornoki pozícióra, fizetést sem kért, csak lehetőséget, hogy tanulhasson. A legfontosabb, amire rájött, hogy mit kell másképpen csinálni ahhoz, hogy a vállalat sikeres legyen. 2013-ban kezdte tanulmányozni a prepaid kártyapiacot és ebben az évben alapította meg a Peak Financial Services brandet, és cégét a Peak Cards Services Ltd.-et, amely jelenleg is az egyetlen, prepaid fizetéstechnológiák kibocsátását menedzselő cég a teljes kelet-közép-európai régióban. A nevéhez fűződik az első, elektronikus pénz alapú prepaid kártya megjelenése a magyar piacon. 2015-ben további két céget alapított, a digitális médiamegoldásokat szolgáltató Brickway Productiont, valamint a mobilfizetési megoldások és technológiai innovációk talán legelismertebb szakértőjével, Inotay Balázzsal közösen, az Eclectiq Minds Zrt-t. (forrás: www.portfolio.hu)

Gacsádi Tamás

privát bankár, Bank Gutmann AG, Bécs

Gacsádi Tamás 2010 óta dolgozik mint privátbankár a Bank Gutmann csapatában és első sorban Romániából és Magyarországról származó vagyonos ügyfelekkel foglalkozik. Második, de nem utolsósorban különböző kulturális háttérrel rendelkező ügyfelek, Dél-Amerikától Ázsiáig, is szívesen fordulnak hozzá.  A Gutmann banknál jellemzően a családi vállalatok és a generációkat átfedő és összekötő vagyonkezelés tartozik a speciális területei közé, ezzel egyidejűleg azonban foglalkozik az új médiák lehetőségeinek integrálásával is. A befektetők igényeinek és kívánságainak konkrét intézkedésekbe való gyors átültetése során legfontosabb eszköze a személyes beszélgetés, ami elengedhetetlen a tájékoztatás és a visszajelzés szempontjából még a digitális világban is.

Ipari forradalom 4.0 – informatizálás a mindennapokban

Szekcióvezető: Brem Walter

ügyvezető, Codespring

A Kolozsvári Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnöki diplomát. 2007 óta a Codespring ügyvezetője, ahol több nagy komplexitású, innovatív szoftverfejlesztési projektben vesz részt.
A Codespring egy erdélyi magyar szoftverfejlesztő cég, mely Kolozsváron és Székelyudvarhelyen összesen 75 informatikust foglalkoztat. Projektjei között jelen vannak az építészeti és építői, pénzügyi, logisztikai, IoT, mobil és webprojektek. Idén ötödik éve, hogy elindult a Codespring Mentorprogram, melynek keretében eddig több mint 80 diák részesült képzésben, vett részt szakmai gyakorlaton és elkészítette vagy dolgozik az államvizsga dolgozatán.

Székely Barnabás

adatvédelmi tanácsadó, L Tender-Consulting, az Adatvédelmi Szakemberek Nemzetközi Szervezetének (IAPP) tagja

Elsőéves jogászhallgatóként csatlakozott a Mikó Imre Jog- és Közgazdaságtudományi Szakkollégium közösségéhez. Proaktív szerepvállalása részeként elindította a magyar joghallgatók számára szervezett Jogász Esettanulmány Versenyt.
Gyakorló jogász pályafutását a Vitacom Electronics-nál kezdte, feladatai főként polgári jogi és kereskedelmi jogi problémák megoldására összpontosultak. Nemzetközi tapasztalatot az angliai székhelyű Micro Gorilla-nál szerzett európai uniós jog, illetve compliance területen. Az L Tender-Consulting munkatársaként tevékenysége vállalatok adatvédelmi megfeleltetésére és munkavállalók tréningezésére terjed ki. Szabadidejében tudatosságnövelő előadásokat tart, illetve tanulmányokat ír adatvédelmi témákról.

Hargitay Tamás -videó

partner, vezető tanácsadó – LGT PROIECT

Végzettségét tekintve közgazdász. 2001 óta foglalkozik szervezetfejlesztéssel.  2005-ben egy terjeszkedésben lévő szoftveripari vállalatnál helyezkedik el, ahol többek között vállalatok integrált (ERP) rendszerbevezetéseit koordinálja. 2007-től a legnagyobb magyarországi tulajdonú tanácsadócég szervezetfejlesztési tanácsadója. Leginkább vállalati folyamatok fejlesztésével foglalkozik, üzleti informatikai által. 2016-tól saját vállalkozás keretében, a szervezetfejlesztés mellett, olyan iparágak digitalizációjában keresi a kihívásokat, mint okos városok kialakítása, vagy az agrárszektor fejlesztése informatikai megoldások által.

A digitalizáció eszköz, nem csodaszer. Ha tudjuk miért, mire és hogyan kell, segítségünkre lesz. Ha nem tudjuk, akkor lesz egy eszköz, amit utáljunk és kifogásként hozzunk fel, ha valami nem sikerül. Sose feledjük:  „A számítógép matematikai eszköz, amelyet adatok tárolására és kezelésére hoztak létre. A felelősség azoké az emberi lényeké, akik beprogramozzák és kezelik – s ha olykor mögéje rejtőznek, hogy leplezzék saját alkalmatlanságukat, ez inkább az ember hibája, mint a számítógépé.”