Ipari forradalom 4.0 – informatizálás a mindennapokban

Az informatikától várjuk a megoldást, de félünk is tőle. Kockázat, ha használjuk és kimaradunk, ha lemaradunk. Forradalomról beszélünk, hogy szakmák szűnnek meg, közben az informatikai rendszerek alakulnak és egyik napról a másikra elavulnak. Ami ma bizonyosság, holnap már kérdés, és fél év múlva csak az időzítés miatt lesz világsiker. Kiszolgáltatottak vagyunk az informatikai rendszernek, de nem engedhetjük meg, hogy nem használjuk. Az információbiztonság kockázata esetenként a saját adataink időleges vagy végleges elvesztéséről is szól.

Jó lenne tudni, hogy mindez hogyan fogja átalakítani az erdélyi gazdasági környezetet. A szekcióban ezen kérdéskört szeretnénk egy-egy felvezetéssel, példával és kerekasztalbeszélgetéssel körbejárni.

 

Fintech – zajló forradalom a pénz világában

A 4.0 ipari forradalommal egy időben minden területen zajlik a forradalom, így a pénz világában is. Sorra jelennek meg az olyan bankok, melyeknek egy fiókjuk sincs, az olyan bankkártyák, amelyek funkciókat egyesítenek, elektronikus pénzek, valamint olyan appok születnek napi szinten, amelyek segítségével új alapra helyeződnek a pénzvilág mechanizmusai. A meglévő üzleti modellek helyett újabb lehetőségek és gyakorlatok veszik át a helyet a szokványos pénzügyi rendszerekben, a változások pedig olykor utolérhetetlennek tűnnek. Amikor fintech-ről, azaz a pénzügyi technológiákról beszélünk, sokszor távolinak érezzük, azonban mégis ott vannak ezek az eszközök nálunk, legyen az egy új generációs bankkártya vagy az okostelefon a zsebünkben. A szekciónk során olyan szakembereket hívtunk meg, akik a mindennapi munkájuk során e távoli, de mégis a zsebünkben lévő eszközöket hozzák közelebb hozzánk tapasztalataik megosztása révén.

 

Digitalizáció és automatizálás: marketing a negyedik ipari forradalom után

A digitális technológia térnyerése olyan folyamatokat indított el a 21. század elején, amelyek teljesen új perspektívákat nyitottak a marketingben.

Bár kétségkívül látványos, hogy az utcán majdnem mindenki az okostelefonjába feledkezve közlekedik, de az igazán jelentős átalakulás a színfalak mögött zajlik. A jelenleg egyre gyorsuló ütemben zajló paradigmaváltás a következő évtizedekben egy valószínűleg radikálisan új világot fog létrehozni. A mesterséges intelligencia (AI), a dolgok internete (IoT) és a 3D nyomtatás már a 2020-as évekre egy több trillió dolláros piacot jelent majd. A szekció előadói ebben az átalakulásban rejlő marketing-lehetőségeket fogják feldolgozni.

 

Házon belül, ajtón kívül – a kiszervezés vállalati kérdései

Az outsourcing (kiszervezés), ami a vállalkozáson kívül fellelhető erőforrások bevonása a vállalkozás feladatainak ellátásához, nem újkeletű fogalom. Bár először olyan területeken alkalmazták, amelyek távol estek a vállalatok fő tevékenységi körétől, ma már egyre többen gondolkoznak az intenzív kiszervezésben, mint lehetőségben a költséghatékonyság, a minőségjavítás vagy egyszerűen az erőforrások felszabadítása érdekében. A kiszervezés következtében, azért, hogy a vállalkozás, beszállítók, vevők, különféle szolgáltatók logisztikai rendszereit hatékonyan tudjuk működtetni, egyre komplexszebb ellátási láncokat alkotunk, melyek hatékony menedzsmentje elengedhetetlen a fent említett előnyök megszerzéséhez. Mit vizsgálunk akkor, amikor döntenünk kell, hogy házon belül vagy kívül állítunk-e elő, hogyan vegyünk részt ebben a komplex rendszerben, melyek a kiszervezés hátulütői? – többek között ezekre a kérdésekre keressük majd a választ.

 

Hatékonyság olcsóbban – lean management

Ki ne keresné vállalkozása számára nap mint nap a hatékonyabb működés lehetőségeit, azaz a legnagyobb értéket előállítani a lehető legkisebb erőforrás, idő, energia és erőfeszítés felhasználásával? Amikor ezen gondolkodik, akaratlanul is a LEAN vállalatvezetési filozófia gondolkodását alkalmazza. A következő lépés az, hogy ez tudatosítsuk és kiterjesszük a vállalkozás minden folyamatára, összehangoljuk a célokat, elkötelezzük az alkalmazottakat és megteremtsük az áramlást. Hogy mi is ez és hogyan lehet a gyakorlatban elérni, az kiderül a szekcióbeszélgetésekből.

 

Mesterséges Intelligencia és/versus élő munkaerő

Ahhoz, hogy vonzzuk és megtartsuk munkatársainkat és ugyanakkor elérjük, hogy a „legjobb formájukat hozzák”, ma elsősorban rugalmas szervezeti struktúrát, ösztönző környezetet, átláthatóságot fontos biztosítanunk.

Milyen új feladatok elé nézünk a negyedik ipari forradalom küszöbén?

Mi kap/kapjon hangsúlyt egy olyan folyamatban, amelynek kimenetele még nem igazán látható?

Egy új időszámítás kezdődik a HR területén is, miközben az egyik fő cél még mindig a versenyképesség megtartása.

Kulcselemei: digitalizáció, mesterséges intelligencia, ipar 4.0, robotizáció, új szakmák, eltűnő szakmák, hálózatok, együttműködés

A számos területen beállt munkaerőhiány már a negyedik ipari forradalom előszeleként jelzi nálunk is, hogy más megoldásokra van szükség. Várhatóan sokkal gyorsabban fognak változni a szakmák, új szakmák születnek meg, régiek tűnnek el. A vállalatokban a képzésrendszerek átalakítása a változásokra való felkészülés elengedhetetlen eleme.

Ma már világszinten hálózatokba szerveződik a termelés, az internet révén egymással kommunikálnak az eszközök, alkatrészek, szenzorok. Az egyik alapvető kérdés, hogy hogyan alakítható ki egy optimális együttműködés a robot és az ember között.