Az RMKT jövőjéről tárgyaltak Szovátán

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság kiterjesztett elnökségi ülést szervezett március 1–2. között, Szovátán. A hagyományoknak megfelelően, társaságunk országos- és területi vezetői azért találkoztak, hogy az RMKT jövőjéről, a 2019-es év terveiről tárgyaljanak.

A gyűlés egyik fő témája az idei, csíkszeredai XXVIII. Vándorgyűlés volt. A konferenciát október 4-6. között tartjuk meg – jelentették be a csíkszeredai szervezők.

A Vándorgyűlés tematikája a „jövőképességre” koncentrál, mindez magába foglalja majd a felzárkózást, a jövő technológiáit, székelyföld gazdasági kihívásait.

Gyerkó László elnök továbbá ismertette a résztvevőkkel a 2019-es évre szóló főbb programtervet is. Az RMKT társszervezőként vesz részt majd az Erdélyi Vállalkozó Iskola létrejöttében és lebonyolításában, ugyanakkor partnerként jelenik meg a Doingbusiness rendezvényein (CEO konferenciák, Business (r)Evolution konferencia,stb.) hogy az általuk megcélzott vállalkozók közül ne maradjanak ki az erdélyi magyar üzletemberek sem.

Gyerkó kihangsúlyozta, hogy minden RMKT területi szervezethez személyesen ellátogat, hogy egy közös megbeszélésen feltérképezzék a helyi szervezetek működését, sikereit és problémáit egyaránt. Az RMKT magját a tagszervezetek, a tagság jelenti, ezért fontosnak tartom, hogy újabb szervezeteket hozzunk létre – hangsúlyozta ki az elnök, aki azt is elmondta, hogy erre már lenne igény Szeben, Beszterce és Fehér megyékben is.