Nagy volt az érdeklődés a VII. Pénzmágnes – kulcs a gyarapodás című vetélkedőre

VII. alkalommal szervezte meg a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, a Magyar Mágnás Egyesület, valamint Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem partnerségével a Pénzmágnes nemzetközi vetékedőt középiskolás diákok számára. Az első forduló november 19-én zajlott, ahol a diákok egy online tesztet kellett megoldjanak, majd a legjobbak december 13-án a döntőben mérték össze tudásukat. 

Az idei vetélkedőre közel 300 középiskolás diák jelentkezett Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről és Kárpátaljáról. A döntőben a tesztkérdéseket követően egy esettanulmányban mutathatták meg a diákok kreativitásukat ezt követően pedig a szakmai zsűri kiosztotta a díjakat: I. díj 500 euró készpénz, II. díj 300 euró készpénz, III. díj 200 euró készpénz. A pénzbeli díjakon kívül a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, illetve a VIBE fesztivál által felajánlott különdíjakkal jutalmazták a kreatív diákokat. 

A többszintes vetélkedőn a legjobb eredményeket elérték:

  1. Díj: Páll László – Nagyberegi Református Liceum- Ukrajna
  2. Díj: Székely Dávid- Bolyai Farkas Elméleti Liceum- Marosvásárhely
  3. Díj: Páll Márton- Beregrákosi Általános Iskola- Ukrajna

A Pénzmágnes vetélkedő célja a diákok általános ismereteinek bővítése, melyek megoldást nyújthatnak a mindennapok pénzügyeiben.

A rendezvényt támogatta a Communitas Alapítvány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.