RMKT Kolozsvár

Mi, a Kolozsvári „Babeș-Bolyai” Tudományegyetem Közgazdasági szakán 1974-ben végzett magyar közgazdászok, a 10 éves találkozónkon elhatároztuk, hogy évente találkozni fogunk Erdély különböző városaiban, ahol egyetemi évfolyamtársaink dolgoztak. Ezáltal szoros emberi és szakmai kapcsolatot tudunk tartani egymással, ami szerencsére meg is valósult, hiszen ez volt az előzménye annak, amit ma Romániai Magyar Közgazdász Társaságnak hívunk.

E kezdeményezés alapján 1990. áprilisában megtartottuk Kolozsváron az első alakuló gyűlésünket.

Hírek

 • Telt házzal startolt a Marketing Mastermind Kolozsváron

  2019-02-15 2019. február 5-én került sor a Marketing Mastermind programsorozat első beszélgetésére a kolozsvári RMKT szervezésében, meghívottaink Buzogány László és Rigó Ferenc voltak, a Travelminit szállásfoglaló oldal alapítói. A Marketing Mastermind ötlete onnan született, hogy habár sok értékes konferenciát szerveznek marketing témában, az előadások sokszor csak a felszínt súrolják és nincs lehetőség valódi párbeszéd kialakítására. A Marketing ...
 • Székelyudvarhelyi diák nyerte a Pénzmágnes fődíját

  2018-12-05 Lezajlott a VI. Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz című vetélkedő döntője, amelynek Kolozsvár adott otthont. A pénzügyi versenyt immár hatodik alkalommal szervezte meg a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, Magyarország Kolozsvári Konzulátusa és a Magyar Mágnás Egyesület, partnerségben a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományos Egyetemmel.
 • Somai József betöltötte a 85. életévét

  2018-01-30 Múlt pénteken, 2016. szeptember 9-én Magyarország kolozsvári Főkonzulátusán gyűltek össze az erdélyi civil szervezeti élet képviselői, hogy 85. születésnapja alkalmából felköszöntsék Somai Józsefet, szervezetünk volt elnökét és jelenlegi tiszteletbeli elnökét. Az ünnepség keretén belül bemutatták a Civil jóság – civil hatékonyság címet viselő tanulmánykötetet. Több nagy múltú civil szervezeti vezető mellett szervezetünk képviselői is hozzájárultak a kötet létrejöttéhez: Csatlós ...
 • Kettős jubileumot ünnepelt az RMKT

  2018-01-30 Január 27-én ünnepelte Társaságunk a kettős jubileumát, mégpedig a 20 éve megvásárolt székházépületet és benne könyvtárat, illetve a tudományos, már 20 évfolyamot a háta mögött tudó folyóiratot, a Közgazdász Fórumot. A Romániai Magyar Közgazdász Társaság kolozsvári székhelyén megtartott jubileumi ünnepséget Csatlós Pál nyitotta meg, országos RMKT elnök. Rövid köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a székház és a folyóirat ...
 • Visszatekintő a Vándorgyűlésre és hasznos infók

  2018-01-30 Köszönjük, hogy megtiszteltél jelenléteddel a 26. Közgazdász Vándorgyűlésen. Reméljük, hogy gazdagodtál nemcsak élményekkel, de praktikákkal is annak érdekében, hogy a jövő gazdasága minél eredményesebb legyen. Sikeres rendezvényként zajlott le október 6 és 8 között, Kolozsváron a 26. Közgazdász Vándorgyűlés. Több mint 350 résztvevő 30 témát boncolgatott az “Ipari forradalom 4.0” kategórián belül, szekció előadásokon és plenáris ...

Rendezvények

Úgy gondoljuk, hogy a legfontosabbak szakmai tevékenységeink és rendszeres programjaink, mert ezek tartották folyamatos kapcsolatban a szervezet tagjait, ezek éltették hónapról-hónapra Társaságunkat. Örömmel vettük tudomásul azt, hogy ezeket a rendezvényeket sok más helyi szervezet is átvette, és alapul véve a Kolozsvári RMKT sikereit, megszervezte saját változatát.

 • Könyvelőklub

  A Könyvelőklub lényege az, hogy a könyvelők havonta egyszer találkoznak, és megvitatják a törvényváltozásokat könyvelőségi szempontból, tapasztalatot cserélnek, ezzel is elősegítve egymás munkáját.

 • Közgazdász Borklub

  A Közgazdász Borklub először 2009. decemberben került megszervezésre, csak borkóstoló formájában, amit Kormos Zoltán szervezett meg. Már az első Borklub sikere arra sarkallt bennünket, hogy folytassuk ezt a programot, viszont szakmai szervezetként fontos volt számunkra, hogy szakmai jellege is legyen a rendezvénynek, ezért már a második alkalommal a borkóstoló elé egy gazdasági előadást is beszerveztünk.

 • BizniszVitamin

  A BizniszVitamin, mint a többi hasonló tevékenységünk is, havi rendszerességgel kerül megszervezésre. Mára már kialakult az, hogy minden hónap második szerdáján, kora reggel szervezzük meg.