A visszaszámlálás elkezdődött: még két hétig lehet jelentkezni a Pénzmágnes- Kulcs a gyarapodáshoz elnevezésű online vetélkedőre

Pénzügyek iránt érdeklődő, középiskolás diákok számára hirdetett meg online vetélkedőt a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa, valamint a Magyar Mágnás Egyesület. 

A regisztráció javában zajlik, a jelentkezés határideje december 3-a, a vetélkedő időpontja pedig december 4. A vetélkedőre nemcsak Erdélyből, hanem Kárpátaljáról, Felvidékről és Vajdaságról is jelentkezhetnek a középiskolás diákok. A nevezés díjtalan, a legjobb helyezést elérők pedig készpénzjutalomban részesülnek (I. díj: 300 euró, II. díj: 200 euró, III. díj: 100 euró).

Első lépésként minden diáknak regisztrálnia kell a www.penzmagnes.ro oldalon, majd válaszolnia a tesztkérdésekre december 4-én. A vetélkedő célja egy olyan általános pénzügyi tudás átadása a diákok számára, amely segítheti őket a helyes pénzügyi döntések meghozatalában és a tudatos pénzügyi magatartásban. 

Minden tananyag elérhető a vetélkedő weboldalán, mely a jelentkezők segítségére szolgálhat, így a felkészülés feltételei is adottak. A szervezők buzdítani szeretnék az érdeklődő középiskolásokat, hogy mihamarabb regisztráljanak, hiszen a tananyag elsajátítása időt igényel. A vetélkedő Facebook-oldala elérhető a következő linken: https://www.facebook.com/penzmagnes.ro.  

Forrás: https://www.frissujsag.ro/elkezdodott-a-visszaszamlalas