IV. Erdélyi Vállalkozói Iskola

Szeretjük azt hinni, hogy a környezetünk állandó, és amit ma kitalálunk, az holnapután is aktuális lesz. De az igazság az, hogy a környezetünk mozgása soha nem szűnt meg, és ezt semmi sem érzékelteti jobban, mint az elmúlt évben felerősödött változások sorozata. Aki alkalmazkodni tudott a változó feltételekhez az életben maradt, aki meg nem volt képes tartani a lépést, az lehúzta a rolót.

A vállalkozások szempontjából azonban nem lehet mindig az életbenmaradás a cél, rendkívül fontos a saját üzleti modell felismerése és feltárása. A hosszútávú gondolkodás kialakítása.

A képzésről

Az Erdélyi Vállalkozói Iskolát azért találtuk ki, hogy a fiatal vállalkozókban tudatosabbá tegyük a vállalkozás tervezését a fenntartható növekedési pálya érdekében. A négyalkalmas képzésen felkért előadóink, mentoraink többek között abban segítenek majd, hogy felismerd, milyen strukturális gondolkodásra, döntésekre van szükséged ahhoz, hogy helyt tudj állni a külső hatásokkal szemben. Mindezt azért, hogy a céged, vállalkozási ötleted ne csak ötletszerű és rövidtávú tervek mentén fejlődjön, hanem helytálljon a válságok és krízisek idején is.

A képzéssorozat révén a résztvevők vállalkozói kompetenciáit fogjuk erősíteni, fejleszteni, hogy azokat maximális kihasználhassák. De az innovatívan gondolkodók és a legígéretesebb kezdő vállalkozók közötti kapcsolat kialakítása, megerősítése és felépítése is legalább akkora fontossággal bír. A képzési alkalmak négy hétvégi elfoglaltságot jelentenek a résztvevők számára, így a munka és a cégvezetés mellett is vállalható programról van szó.

2023-ban, az EVI+ keretében megpróbáltunk egy kicsit többet és mást adni, mint az eddig megszokott és nagy sikernek örvendő első két kiadásban. Idén viszont újra visszatérünk a jól bevált forgatókönyvhöz és középhaladó csoportot fogunk indítani.

Amennyiben te a termékeddel, vagy a szolgáltatásoddal növekedési pályára szeretnél lépni, esetleg úgy érzed hogy meghódítanád a teljes romániai piacot, vagy akár nemzetközi vizekre is eveznél, akkor a 2024-es kiadás mindenképpen neked szól.

Hogyan épül fel a képzés?

Tervezett hétvégék

február 23-25., Székelyudvarhely

Vállalkozói készségfejlesztés

Képzők: Hűvös Ágnes, Orosz Adrián

1.

A tréning tematikus fókusza: s​tabilitás és növekedés a vállalkozásban. A tréning nagymértékben interaktív: legfeljebb 30% előadás és 70% gyakorlat vagy csoportos feldolgozás fejleszti a résztvevők szemléletét. Felkért trénereink kifejezetten nem a lexikális tudásra, hanem a készségekre helyezik a hangsúlyt. A tréning különlegessége, hogy a programba építve, a 2. nap során van lehetősége a résztvevőknek rövid egyéni konzultációkon is feldolgozni speciális kérdéseket a témában. Hűvös Ágnes a Karson Consulting alapítója, stratégiai tanácsadó. Ügyfelei főleg a vállalkozás megtorpant növekedése, a tulajdonosok közötti tisztázatlan folyamatok vagy a vállalkozás hektikus működése miatt keresik meg. Orosz Adrián a vállalkozások vezetésének, irányításának eszköztárát segít kialakítani és fejleszteni. Olyan megoldásokat ad ügyfelei kezébe, amelyek segítségével tervezhetőbb és hatékonyabb a működés, követhető és kiszámítható a vállalkozás fejlődése, változása.

Hűvös Ágnes

Szervezet- és vezetőfejlesztés, stratégiai tervezés

Orosz Adrián

Stratégiai tervezés, forrástervezés

Nagy Károly

vállalatvezető, Promelek

Beszélgetés egy nagyvállalkozóval – Mentoring

Nagy Károly: Több mint 25 éve vezetem társtulajdonosként a Promelek vállalkozást. A kezdeti egy emberes csapattól sok buktatón és tévedésen át jutottunk egy 140 fős csapatra, 30 MEuro üzleti forgalmat bonyolítunk és két társulásunk van, amelyekben többségi tulajdonosok vagyunk.

március 22-24., Kolozsvár

Kommunikáció, marketing, networking

Képzők: dr. Kádár Magor, dr. Seer László

2.

Kommunikációtudományok doktora, Kádár Magor, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézetének habilitált docense. Tevékenységi területe a kommunikációs stratégiák, első sorban a település- és szervezetmárkázás. Három kommunikációs kézikönyv szerzője, közreműködött több település, fesztivál és közéleti szereplő arculatépítésében.
A pénteki napon a két alapító segítségével megtervezitek a vállalkozásotok online stratégiáját. Megtanuljátok, hogy hogyan lehet a semmiből márkát építeni, elmesélni a történeted és életre kelteni a sztoridat fotókon és videókon keresztül.

dr. Seer László, marketing szakember és tanár. 17 éves gyakorlati tapasztalattal rendelkezik elsősorban az online marketing tevékenység megtervezése és kivitelezése területén. Volt már webáruház, valamint árösszehasonlító szolgáltatás marketing vezetője, hírportál marketing menedzsere, kis- valamint középvállalatok tanácsadója. Számos izgalmas online marketing projekten dolgozott és dolgozik a mezőgazdasági szektortól az orvosi szolgáltatások területéig. Tanácsadói tevékenysége mellett tíz éve a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának oktatója.
A képzés keretében megtanuljuk pontosabban megérteni és definiálni az interneten elérhető célcsoportunkat, összeállítani a megfelelő marketing eszköztárat, amely segítségével a célcsoportunkat módszeresen és magas hatékonysággal szólítjuk meg, tesszük őket érdeklődővé, majd vásárlóvá.”

dr. Kádár Magor

Marketing, PR és kommunikációs tanácsadó

dr. Seer László

marketing szakember és tanár

Beszélgetés egy nagyvállalkozóval – Mentoring

3.

április 26-28., Csíkszereda

Számok és emberek egy vállalkozásban – tervezés, számviteli és jogi hétköznapi problémák, HR kérdése

Képzők: Tánczos Levente

Tánczos Levente: „A számok az üzleti világban félelmetes sárkánynak tűnhetnek, én a megszelidítésükben vagyok járatos. Több éves szakmai tapasztalattal rendelkezem pénzügyi tervek készítésében, nemzetközi controller képesítésem van és e mellett több mint tíz éve üzleti vonatkozású tárgyakat tanítok az egyetemen. A vállalkozások pénztermelési képességének felmérésében, a jó/hasznos/érthető teljesítmény mutatók kiválasztásában, kiszámolásában és az üzleti számok sárkányainak megszelidítésében tudok segíteni.”

Tánczos Levente

Üzleti tanácsadó, egyetemi tanársegéd

Lázár Anna

Panaudit, Közgaszdász, mérlegképes könyvelő, adótanacsadó és auditor

Székely Csaba

ügyvéd

Dr. Gergely Orsolya

Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem – Csíkszereda – Társadalomtudomány Tanszék – Egyetemi Adjunktus

Beszélgetés egy nagyvállalkozóval – Mentoring

4.

május 24-26., Szováta

Egész napos mentorálás

Ez a hétvége konkrétan a te vállalkozásodról szól! Olyan vezetőket hívunk meg, akik több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, felépítettek már a semmiből egy vállalkozást, akik már buktak, kerültek krízis helyzetbe, voltak kisebb és nagyobb sikereik – egyszóval tényleg vállalkozók. Ezen a hétvégén lehetőséged lesz személyesen beszélgetni velük, akár négyszemközt is, bemutathatod a céged és tanácsot kérhetsz – minden bizonnyal kapni is fogsz- a hogyan továbbról.

Miért jelentkezz?

Részt vehetsz, ha:

Hogyan jelentkezhetsz?

Mondd el ki vagy, mit tettél le az asztalra eddig és mik a terveid a közeljövőben. Nincs keret. Ha akarod írd le (legtöbb 3 oldal), de küldhetsz videót is (legtöbb 3 perc).
Ami fontos, hogy benne legyen:

A jelentkezéseket február 09-ig fogadjuk el.

A kezdeményezők

Romániai Magyar Közgazdász Társaság

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság a romániai magyarság gazdasági megerősödését és fejlődését folyamatosan támogató, meghatározó szakmai szervezete. Az RMKT állandó feladata gazdasági jellegű konferenciák és szemináriumok, szakmai előadások és kerekasztalok szervezése.

Harghita Business Center

A 2017-ben megnyílt Harghita Business Center (HBC) célja, hogy segítse a helyi, pályakezdő vállalkozókat, vállalkozásokat, hogy minél sikeresebben működjenek és alkalmazkodni tudjanak a folyamatosan változó piaci körülményekhez. A HBC működtetőjeként tagjaink számára igyekszünk értékes, vállalkozásukat és a tágabb közösséget is építő, fejlesztő programokat nyújtani. Szakmai konferenciák, pályázati tevékenységek és különböző közös aktivitások szervezésével egy erős, együttműködő udvarhelyszéki vállalkozói réteg összetartói vagyunk.

Műhely – L’atelier Egyesület

Azzal a céllal jött létre, hogy gondolkodni és fejlődni kívánó fiatal vállalkozók érdekeit képviselje. Egy olyan gondolkodó műhely, amelynek elsődleges célkitűzése, az elmúlt években megerősödött fiatal vállalkozások hangja legyen és az újonnan alakuló vállalkozások érdekképviseleteként működjön.

Jelentkezés

Kérjük az email-ben tüntesd fel a teljes neved és telefonszámod.

A jelentkezéseket február 09-ig fogadjuk el.

Amennyiben videót készítettél, kérjük oszd meg velünk a linket
Az általad készített dokumentum itt tölthető fel.

kapcsolat

WordPress Design and Development by WebGurus