Kié lesz a XXI. század? Erre a kérdésre is keresik a választ a 27. Közgazdász Vándorgyűlésen

Versenyképesség 2020 – Kié legyen a XXI. század? címmel a Romániai Magyar Közgazdász Társaság október 5–7. között Sepsiszentgyörgyön tartja legjelentősebb szakmai rendezvényét, a Közgazdász Vándorgyűlést. A sorrendben huszonhetedik eseményen mintegy 35 előadó és 250 résztvevő vesz részt.

A konferencia idén kiemelt hangsúlyt fektet a határon túli, ugyanakkor az egész Kárpát-medencei magyarság számára nyújtott közgazdasági-, pénzügyi szakemberképzés támogatására. Az előadók között szerepelnek ugyanis külföldi szakemberek, a hasonló célú szervezetekkel való belföldi és külföldi együttműködés elősegítése és támogatása érdekében.

Külön szekció (Fintech) foglalkozik kiemelten a bankszakmai fejlesztésekkel és kihívásokkal A pénzügyi technológia versenyképessége címmel,  ennek egyik kiemelt előadója többek között Dr. Kocziszky György lesz, a magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának tagja.

De a konferencián külön szekciót képvisel a Pénzügy szekció Nagy hal kis tóban? alcímmel, az IT szekció, amin belül a hazai Ügyviteli IT kihívásait fogják taglalni a meghívottak. A Mezőgazdaság szekciót Az agribusiness több, mint vetés és aratás cím alatt szervezik meg, a Turizmus szekcióban a Jövő turismusát fejtegetik, míg a Marketing szekció Online marketing- a kötelező opció megnevezéssel tanulmányozza napjaink főbb kérdéseit.

Teljes cikk: penzcsinalok.transindex.ro