Marketing Mastermind #4: Content Marketing

A Marketing Mastermind 4. május 28-i kiadásának meghívottja Vargancsik Tekla volt, az Onlike ügynökség megalapítója, aki már több, mint 10 éve tartalom marketinggel foglalkozik.

A Seer Lászlóval való beszélgetés eléjén megtudtuk, hogy több éves munkatapasztalat után 2016-ban döntött úgy, hogy saját ügynökséget nyit, de mindent egy lapra tett fel, rájött, hogy nem tudna a munka mellett kellő odafigyeléssel dolgozni a cégén, illetve így igazán volt tétje a munkájának. A legjobban az motiválja, amikor a sok apró, napi szintű tevékenység elvezet valahová, a visszajelzések az emberektől, akik látták a reklám kampányait illetve az, hogy úgy érzi, a munkája egyszerre a hobbija is. De az ügynökségi lét nem mindig egyszerű, akkor is bele kell tenni azt a plusz energiát, mikor fáradt vagy, de ebben segít ha látod a célt. Szép, de kemény munka, kitartás kell hozzá.

Hogy mitől jó egy content? Tekla szerint a jó content marketing egy hosszú távú tevékenység, több tartalom (cikk, fotó, videó) láncolata, amely mélyreható információkat tartalmaz az illető célcsoport számára. Érződnie kell, hogy ez egy értékes tartalom, rá volt szánva az idő, az energia és a pénz az elkészítésére. Ezek mellet a brandek meg kell tanulják, hogy ne arról kommunikálják, amiről ők akarnak, hanem, arról ami a célközönségönséget érdekli, valamely problémájára megoldást kínálva. Röviden az a jó tartalommarketing, ami inspiráló, tanít és szórakoztat.