Megújulni az online térben, tapasztalatok vállalkozóknak- összefoglaló

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság programsorozatának második élő közvetítésén Kállai Emánuel, marketing szakember ötleteit és észrevételeit hallhatták az érdeklődők, webáruházak elindításával és működtetésével kapcsolatosan. 

Az online térben való jelenlét bizonyos vállalkozások esetében ma már létszükségletté vált és nagyon fontosnak bizonyult az is, hogy mely csatornák használatával igyekszünk elérni célközönségünket. Egy adatvezérelt marketing világában tudnunk kell azt, hogy egy célcsoport meghatározása sokkal inkább viselkedésalapon múlik, mintsem demográfiai meghatározással, így az információk megfelelő rendezése és azok vezérelt felhasználása fontos lehet egy webáruház működtetésénél, valamint annak népszerűsítésénél. 

Fontos figyelembe vennünk azt is, hogy a vásárlási hajlandóság online felületenként is változó lehet, és kétségkívül szükséges ennek pontos és részletes tanulmányozása, hogy kiválaszthassuk a számunkra legmegfelelőbbet. Ma már átléptük azt az időszakot, amikor a kattintások mennyisége és az ár határozhatja meg leginkább keresettségünket, így fontos, hogy szolgáltatásainkat vagy termékeinket a rendelkezésünkre álló adathalmazokkal optimalizáljuk és az szerint hirdessük őket. Sok olyan alkalmazás és online felület segítségünkre lehet ma már, amely nem igényel különösebb szakmai felkészültséget és kellő figyelemmel önállóan mi is hatékonyan megtanulhatjuk használni őket. 

Az ilyenfajta növekedésnek alapvető feltétele természetesen a kreativitás, valamint egy igazán hatékony kommunikáció jelenléte is, hiszen ezáltal érhetjük el vagy éppen tarthatjuk meg azokat a felhasználókat vagy követőket, melyek érdeklődése jelentősen meghatározó lehet vállalkozásunk eredményeit illetően.

Ebben az esetben fontos olyan kulcsszavak és kifejezések használata is, melyek a keresés során lényegretörőek és a kliens igényei számára kielégítőek. A kommunikációs eszközök használata, valamint a fogyasztási szokások folyamatos megismerése tehát alapvető pillére lehet egy hatékony és véget nem érő fejlődés folyamatának, hogy vállalkozásunk az online térben is igazán sikeres legyen. 

Ha kíváncsi minderre és szívesen meghallgatná Emánuel előadását a  fentiekről bővebben, az alábbi linken visszanézheti élő közvetítésünket: https://www.facebook.com/rmkt.ro/