Nagyváradon is területi irodát nyitna az RMKT

Szovátán tartotta meg éves közgyűlését az elmúlt hétvégén a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, melyre a tagszervezetek területi vezetői voltak hivatalosak. Az RMKT nagyváradi fiókszervezetét Szabó Géza elnök, valamint Székely-Farkas Tímea és Flórián Gyula alelnökök képviselték.

Székely-Farkas Tímea lapunknak azt nyilatkozta: a tagszervezeti beszámolókat követően napirendre került az RMKT-stratégia összeállítása, mely az elkövetkező öt év stratégiai pontjait foglalja magába, úgymint szervezeti felépítés, fejlesztés, kommunikáció, pénzügy, tevékenységi portfólió és digitalizáció. Ezen pontok kidolgozása kiscsoportos foglalkozások keretében valósult meg – az ismertetett ötletek szerinte lendületes és kreatív jövőképet vetítenek elő a szervezet további tevékenységeit illetően.

A szervezeti fejlesztés kapcsán szó esett két területi iroda létrehozásáról, melyből az egyik Nagyváradon nyitná meg ajtaját a gazdasági szakemberek számára, valamint a szakmai szervezet tevékenysége iránt érdeklődő vállalkozóknak és magánszemélyeknek. Az újonnan létesülő iroda a helyszín kiválasztása révén lehetőséget biztosít majd a különböző gazdasági képzések és workshopok lebonyolítására, arra alapozva, hogy Nagyvárad egy oktatási, diplomáciai, és nem utolsó sorban közigazgatási központja is a Partiumnak.

A gyűlésen szóba került az RMKT első ízben megrendezett sikeres programja, az Erdélyi Vállalkozó Iskola (EVI), melyen Nagyváradról is volt résztvevő, valamint a 2021-es programtervezet. Mint kiderült, az idei évben is szerepel a megszervezendő programok listáján az RMKT Vándorgyűlés és a Női Vállalkozók Konferenciája, valamint a Nő a tét! is, mely idén második alkalommal kerülne megrendezésre.

Tovább folytatódik ugyanakkor az RMKT Online, ami minden hét első napján, azaz a hétfőnként 18 órától jelentkezik a virtuális térben, egy-egy érdekes témával és előadóval. A soron következő előadóval szintén Nagyvárad büszkélkedhet, hiszen Király Csaba idegenforgalmi szakértő lesz a meghívott április 26-án, aki majd a Turizmus, mint gazdasági gyógyír címmel fog előadást tartani.

Az eredeti cikk itt olvasható el.