Nyertes diákok a VIII. Pénzmágnesen

2020. december 4-én, pénteken tartotta online pénzügyi vetélkedőjét a Romániai Magyar Közgazdász Társaság, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa, valamint a Magyar Mágnás Egyesület. Közel 200 diák jelentkezett az idei, nyolcadik kiadású Pénzmágnesre, melynek során a három legjobban teljesítő diák részesült készpénzjutalomban.

Az eddigi években megszervezett Pénzmágnes – Kulcs a gyarapodáshoz című pénzügyi vetélkedő kétfordulós volt de a járványhelyzet okozta helyzet miatt a szervezők úgy döntöttek, hogy az idei évben csak egy fordulót indítanak és online. A verseny alatt a diákoknak tesztkérdésekre kellett válaszolniuk, meghatározott időegységen belül. A tananyag elérhető volt minden regisztrált középiskolás számára a vetélkedő weboldalán, így a kérdések is az szerint voltak megfogalmazva.

A vetélkedőre nem csak Erdélyből, hanem Kárpátaljáról, Felvidékről és Vajdaságról is jelentkeztek középiskolás diákok, így a vetélkedő az idei évben is nemzetközi szinten zajlott.

A versenyzők nagyon szoros mezőnnyel zárták az idei év eredménylistáját de megszülettek a végleges eredemények és a VIII. kiadású Pénzmágnes- Kulcs a gyarapodáshoz című pénzügyi vetélkedő dobogósai a következők:

I. Hely: Péter Ákos – Márton Áron Gimnázium – Csíkszereda – 300 euró

II. Hely: Bedő Gabriella Éva – Székely Mikó Kollégium – Sepsiszentgyörgy- 200 euró

III. Hely: Székely Dávid- Bolyai Farkas Elméleti Líceum – Marosvásárhely – 100 euró

A szervezők gratulálnak minden diák elért eredményéért és bíztatni szeretnének mindenkit arra, hogy jövőre se hagyják ki a Pénzmágnest, hiszen a vetélkedő célja olyan pénzügyi tudás átadása, mely segítheti őket a mindennapokban és felelős döntéshozatalban.

Forrás: https://www.erdely.ma/nyertes-diakok-a-viii-penzmagnesen/?fbclid=IwAR156E2fTU6n4M3q9rsdOqIipnFKt_aqzX9yTV0Y9uV4Hxga-fgi4Z62OF8