Pénzmágnes

A “Pénzmágnes – kulcs a gyarapodáshoz” című verseny középiskolásoknak szól és jellegét tekintve eltér más versenyektől. Tematikája alapján a személyes pénzügyeket célozza meg, eltérően más versenyektől, ahol legtöbbször céges esettanulmányok vannak fókuszban. Ugyanakkor egyéni versenyről van szó, ami érthető, hiszen a saját személyes pénzügyeiért mindenki maga a felelős és a verseny is ezt az egyéni felelősségvállalást igyekszik hangsúlyozni.

A verseny célja terjeszteni azt a pénzügyi kultúrát, ami hozzásegíti az egyéneket a helyes pénzügyi döntésekhez, és a tudatos pénzügyi magatartáshoz. Ez magába foglalja többek között a célok kitűzését, pénzszerzést, megtakarítást, befektetést, lakásvásárlást. Ugyanakkor a tananyag arra is ösztönzi a versenyzőket, hogy a pénzügyi számításokat maguk végezzék el és logikusan, érvekkel alátámasztva meg tudják hozni döntéseiket.

Ez a verseny nem csak a szakosztály diákjainak szól, hanem minden diákot megcéloz, függetlenül a szakosodásától. A személyes pénzügyek kérdésköre mindenkit érinteni fog az élete során, ezért célunk minden egyes fiatalban kifejleszteni ezeket a készségeket. Aki erre a versenyre benevez, sokat fog tanulni a gazdagok gondolkodásmódjából és gyarapítani fogja ismereteit. Ezért ajánljuk minden erdélyi, délvidéki, felvidéki és kárpátaljai középiskolás számára.

A versenyzők jelentkezéskor elfogadják a verseny részvételi szabályzatot, illetve tudomásul veszik, hogy a verseny szervezői a változtatás jogát fenntartják. Az esetleges változás a verseny honlapján (http://penzmagnes.ro/) kerül kihirdetésre, erről a változás időpontjáig jelentkezők értesítést kapnak a jelentkezési lapon megadott e-mail címre.