Pénzügyi vetélkedő középiskolásoknak a Romániai Magyar Közgazdász Társaság szervezésében

Az RMKT tizedik alkalommal szervez pénzügyi vetélkedőt középiskolás diákok számára. A tavalyi vetélkedőhöz hasonlóan, a verseny idén is 3 fordulóban lesz lebonyolítva, és az idei sorozatban is a csapatversenyre helyeződik a hangsúly, így 4 fős csapatok jelentkezését várjuk.

A pénzügyi vetélkedő nem igényel különösebb szakmai képzést, bármilyen osztályban tanuló diákok jelentkezhetnek.

A háromfordulós verseny során a diákoknak első körben néhány aktuális gazdasági kérdésre kell megtalálniuk a választ, majd egy esettanulmány megoldásával juthatnak el a marosvásárhelyi szuperdöntőbe.

Az első forduló online zajlik, majd a legügyesebbek továbbjutnak a regionális döntőkre, amelyek 4 erdélyi városban kerülnek megrendezésre. Az elvégzett munka alapján a szakmai zsűri minden régióban kiválasztja a 6–9 legjobb munkát, ezek a csapatok személyesen is bemutathatják a munkájukat egy valós jelenléttel zajló regionális döntőben. A 4 regionális döntő győztes csapata biztosan részt vesz a marosvásárhelyi szuperdöntőn, hozzájuk csatlakozik majd a regionális döntők résztvevői közül a zsűri által kiválasztott további 3 csapat.

A második és harmadik fordulóban legjobban teljesítő csapatok pénzjutalomban részesülnek: a regionális döntő fődíja 1600 lej, míg a szuperdöntő fordulóé 2000 lej. A második és harmadik helyen végző csapatok is jutalomban részesülnek.

A verseny tervezett összdíjazása 20.000 lej.

A csapatok jelentkezési határideje 2023. február 10.

Regisztrálni a www.penzmagus.ro oldalon lehetséges.

A verseny részletes leírása és helyszínei megtalálhatóak az esemény weboldalán: www.penzmagus.ro.