RMKT Brassó

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság brassói szervezete 1990-ben alakult meg, az alapító tagok közül Szabó Istvánt, Vandra Ferencet és Nádudvari Györgyöt említenénk meg. Tudomásunk szerint tevékenyen vettek részt az RMDSZ első gazdaságpolitikai programjának kialakításában.

A tagok száma ez idő alatt változó volt.  2002-2003-ban voltunk a legtöbben, 36-an, amelyből 17 személy egyetemista volt, de legtöbben hazamentek szülővárosukba tanulmányaik elvégzése után.

Hírek

    Rendezvények

    2012, május – állásbörze: félnapos rendezvény volt, összesen 12 brassói, bukaresti és négyfalusi cég képviselői jelenlétével, akik beszélgettek és ajánlatokat osztottak meg több, mint 100 álláskeresővel.

    2013, április – Brassóban kezdi el Kosza Aliz business stratéga, mentor és üzletasszony „Lélek a businessben” című rendezvénysorozatát. Első bemutatóját Erdély-szerte – így Brassóban is – újabb értékes előadások követik.

    2015, június – Szécsi Kálmán borkóstolóval fűszerezett előadást tart „Üzleti etikett” címmel a brassói CENTRUM Házban.

    Ezek mellett természetesen a brassói RMKT csapat jelen volt minden vándorgyűlésen – kivételt csupán a 2017-es év képez. Itt kell megemlítenünk és megköszönnünk azt, hogy 2010-től Pál Antal Ildikó brassói RMKT-tag folyamatosan szponzorálta társaságunk ezen legfontosabb rendezvényét, a Consulta Carpatica Kft. segítségével.