Te és a többiek. Hogy ne legyél a zaj része a járvány idején?- összefoglaló

Az RMKT Online harmadik élő közvetítésére kapcsolódhattak be az érdeklődők április 30-án, a szervezet Facebook oldalán. Dr. Seer László egyetemi tanár és marketing szakember tanácsai és markáns ötletei által megtudhattuk, hogyan is lehet hatékony, egyedi és értékkel telített tartalmakon keresztül elérni célközönségünket a jelenlegi kommunikációs zűrzavarban is. 

Sok esetben a járványhelyzet gyökeresen felborította a vállalkozások és szervezetek életét, nem utolsó sorban, célközönségük felé irányuló kommunikációjukat is, hiszen sokan rákényszerűltek új módszerek használatára, melynek következtében tartalmuk elveszik vagy éppen sikertelen a szolgáltatásuk vagy termékeik felé érdeklődést mutató potenciális vevőik megszólítása. Dr. Seer László szerint mindez csupán egy akadály, melyet kellő figyelemmel és némi kreativitással szinte bármely vállalkozás vagy nonprofit szervezet átléphet és olyan tartalmakat hozhat létre, amelyekre felfigyel a célcsoportjuk. 

Ebben az esetben felmerül a kérdés, hogy mégis hogyan lehetséges mindez, hiszen annyira követhetetlen és gyors információáradat jellemző az online kommunikációs felületekre, hogy a kényszeres jelentlétből szinte lehetetlenségnek bizonyulhat kitűnni. Szakértőnk szerint mindez hat szempont részleges vagy teljes betartásával teljesen megvalósítható, melyek a következők: társadalmi valuta, kiváltó inger, érzelem, közönség, gyakorlati érték és sztori.

 Figyelembe véve a felsoroltakat, szükséges, hogy megvizsgáljuk, melyek azok a kritériumok, melyeket igazán értékesíteni és kellőképpen alkalmazni tudunk. Ha egy tartalom rámutat egy termékelőnyre, érzelmeket vált ki vagy éppen hasznosnak bizonyul célcsoportunk körében, bizony könnyen emlékezetükbe férközhet és azt a késztetést eredményezheti, hogy mindaz, melyet vállalkozásunk vagy szervezetünk nyújt, különlegesebb és méltóbb a ,,megszerzésre”. 

Aki mélyebben szeretne elmerülni a hat szempont vizsgálatában, ajánljuk, hogy keresse fel Facebook oldalunkat, hiszen a teljes előadást utólagosan is visszanézheti és bővebb információkat találhat az említett témakörben: https://www.facebook.com/rmkt.ro/ .