Telt házzal startolt a Marketing Mastermind Kolozsváron

2019. február 5-én került sor a Marketing Mastermind programsorozat első beszélgetésére a kolozsvári RMKT szervezésében, meghívottaink Buzogány László és Rigó Ferenc voltak, a Travelminit szállásfoglaló oldal alapítói.

A Marketing Mastermind ötlete onnan született, hogy habár sok értékes konferenciát szerveznek marketing témában, az előadások sokszor csak a felszínt súrolják és nincs lehetőség valódi párbeszéd kialakítására. A Marketing Mastermind kifejezetten szakembereknek vagy témában jártas vállalkozóknak szervezett est formátuma inkább hasonlít egy kollégákkal való beszélgetéshez, mintsem egy előadáshoz, és ez adja az esemény egyediségét.

A Seer László – marketing szakember és egyetemi tanár által moderált beszélgetésben meghívottaink őszintén beszéltek az indulás nehézségeiről (amikor a kenyér vagy AdWords hírdetés vásárlás között kellett dönteniük) és sikereikről (partnerség Magyarország vezető szállásfoglaló oldalával, a szállás.hu-val), így a résztvevők sokszor magukra ismertek a történetekben, de inspiráció forrásként is szolgált egy-egy gondolat. A beszélgetés során meghívottaink kifejtették, hogy egy sikeres vállalkozáshoz nem kell teljesen egyedi ötlettel előállni, a lényeg, hogy elszántabbnak kell lennünk a konkurenciánál. Nagyon sok vállalkozás abba bukik bele ugyanis, hogy amikor szükséges, az alapítók nem teszik bele a megfelelő mennyiségű munkát. A brand marketing és a teljesítményorientált marketing megkülönböztetésének fontosságáról is szó esett, ugyanis nem mindegy, hogy melyikre milyen arányban fektet be egy vállalkozó.

A rendezvényen a résztvevők nagy számából (közel 50 fő) és a sok pozitív visszajelzésből kiindulva elmondhatjuk, hogy van igény hasonló rendezvényekre, úgyhogy figyeljétek az RMKT – Kolozsvár facebook oldalát, ha részt szeretnétek venni a Marketing Mastermind második kiadásán.

Molnár István
Marketing Mastermind projekt-felelős