Területi vezetők találkozója – Szováta

2023 március 10-11. között zajlott a Romániai Magyar Közgazdász Társaság területi vezetőinek találkozója. A kétnapos gyűlésre Szovátán került sor, ahol a 11 területi szervezet közül 10 képviseltette magát, valamint a lelkes fiatal közgazdászokat tömörítő ifjúsági frakció, a RIF képviselete is jelen volt. Összesen 31 személy vett részt a hétvége folyamán az eseményeken.

Péntek délután egy csapatépítő foglalkozáson vettünk részt az Outward Bound szervezésében, ahol a területi szervezetek küldöttjei jobban megismerhették egymást, valamint a közös munka és játék keretében csapattá formálódhattak.

Szombaton került sor az elnökségi gyűlésre, amelynek központi témája a szervezet megújulása és megerősítése, hatékonyabbá tétele. Szó volt a szervezeten belüli pénzügyi fegyelem konszolidálásáról, az ehhez szükséges eszközök és változtatások foganatosításáról, A területi szervezetek tevékenységének összehangolásáról, a megfelelő kommunikációs csatornák kiválasztásáról, és az egységes és átlátható kommunikáció megteremtéséről. Létrejött egy operatív csapat, amely az RMKT alapszabályának módosítását készíti elő.

Összességében egy sikeres és produktív hétvégét tudhatunk magunk mögött, és megújult lendülettel állunk hozzá az elkövetkezendő időszakhoz.