Új erőben új elnökség a Romániai Magyar Közgazdász Társaságnál

2020. október 9-én, Kolozsváron, hagyományos tisztújító közgyűlését tartotta meg a Romániai Magyar Közgazdász Társaság. A gyűlés keretén belül Gyerkó Lászlót (a Romániai Versenytanács elnökségi tagja) választották meg a szervezet elnökének, aki második mandátumot szerzett ezáltal. A közgyűlés során minden elnökségi pozicióra pályázat volt kiírva, így egy teljesen új felállásban kezdhetnek a munkának a szervezet vezetői.

Gyerkó László, RMKT elnök

A közgyűlés döntése alapján az alábbi személyek töltik be az alelnöki helyeket: Dr. Csepeti Ádám (a Budapesti Corvinus Egyetem és Babes Bolyai Tudományegyetem tanára), Bálint Csaba (a Román Nemzeti Bank vezetőtanácsának tagja, makrógazdasági elemző), Juhász Borsa Orsolya (vállalkozó), Gergely László Zoltán (fiókvezető- OTP Bank Csíkszereda), Szőcs Endre (vállalkozó), Szilágyi Nándor (vállalkozó) és Tankó Attila (a Romániai Magyar Közgazdász Társaság Ifjúsági Frakciójának elnöke).

Az esemény során részletesen beszámoltak a helyi szervezetek tevékenységeikről és megosztották észrevételeiket, javaslataikat a jövőt illetően. Az idei Tisztújító Közgyűlésen felhozott perspektívák és tervek során a megújult stratégiák fontosságán volt a hangsúly, mely úgy a szervezet jövőképességét, mint szakmai felkészültségét és szervezettségét érinti.

A közgyűlés zárórészeként Kerekes Kinga, a Babes Bolyai Tudományegyetem, Közgazdaság- és Gazdálkodástudományok karának egyetemi tanára Csíki Ottónak és Szász Leventének adta át a 2018-ban elnyert Közgazdász Fórum által fiatal szerzőknek kiírt díját.

Az alelnökjelöltek bemutatkozója