VI. Kárpát-Haza Magyar Konferencia és Üzletember Fórum

Ebben az évben Jászberényben a 29. Csángó Fesztiválon a Csángó Fesztivál Alapítvány hatodik alkalommal rendezi meg a Kárpát-Haza Magyar Konferencia és Üzletember Fórumot. Társrendező: Jászsági Menedzser Klub Egyesület.

A Csángó Fesztivál Alapítvány Kuratóriuma létre hozta a Kárpát-Haza Klubot annak érdekében, hogy a Kárpát-medence, a Csángóföld gazdasági és kulturális civil szervezeteivel összefogva hatékonyabban tudja szolgálni az „őshonos kisebbségek” szülőföldön maradását.

A rendezvény célja, hogy az anyaországi, valamint a külhoni gazdasági és kulturális közösségek kapcsolatépítését új dimenzióba helyezze.

“Valljuk, hogy kultúra nincs gazdaság nélkül és prosperáló gazdaság sincs kulturális értékek nélkül. Célunk, hogy őshonos lakosként saját kulturális környezetünkben sokoldalú kapcsolatokat építsünk ki a velünk együtt élő nemzetekkel, biztosítva helyünket a Kárpát-medencében és a Csángóföldön” – írják a szervezők.

A VI. Kárpát-Haza Magyar Konferencia és Üzletember Fórum fővédnökei: Dr. Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszter, Potápi Árpád János Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkár és Szász Jenő a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, akik személyesen is tervezik látogatásukat Jászberénybe.

Az előadások díjmentesen látogathatók a Szikra Galériában, de ez regisztrációhoz kötött, részvételi szándékukat kérjük július 21-ig jelezzék a szervezőknek a pappimre25@gmail.com e-mail címen.

További részletes programot erre a linkre kattintva olvashatnak.