Könyvtár

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) szakkönyvtára közgazdasági tematikájú könyveket őriz és bocsát az olvasók rendelkezésére. Nyilvános szakkönyvtár, állománya belső és külső látogatók számára egyaránt elérhető, kölcsönzési és olvasótermi szolgáltatást biztosít.

A könyvállomány több mint 6200 példányszámú magyar, angol és román nyelvű könyveket foglal magába a következő szakterületekről:
Gazdaságtörténet. Elméleti gazdaságtan. Mikroökonómia. Makroökonómia. Menedzsment. Vállalatok vezetése. Vállalati gazdaságtan. Logisztika. Külkereskedelem. Külgazdaságtan. Számvitel. Pénzügy. Tőzsde. Marketing. Kommunikáció. Tárgyalástechnika. Munkaügy. Emberi erőforrás. Ipar. Mezőgazdaság. Környezetvédelem. Területfejlesztés. Közlekedés infrastruktúra. Politika és politikai rendszerek. Gazdaságpolitika. Szociálpolitika. Európai Únió. Jog. Szociológia. Pszichológia. Matematika. Statisztika. Informatika.

Ezenkívül megtalálhatóak:
Enciklopédiák. Lexikonok. Szakszótárak. Idegen nyelvű szótárak és nyelvkönyvek. Hazai és külföldi szakfolyóiratok. A HVG, Figyelő, Közgazdasági Szemle, Debreceni Szemle, Területi Statisztika, The Finnish Journal of Business Economics, Zeit-Fragen, Erdélyi Gazda és a Közgazdász Fórum legfrissebb számai.

 

Az RMKT könyvállománya megtekinthető ITT!

 

Valamint megvásárolhatóak az RMKT kiadványai:
Közgazdász Fórum, Magyar-Román és Román-Magyar gazdasági szakszótár, Gazdaság és gazdaságtudományok Brassai Sámuel életművében, Az erdélyi magyar gazdasági gondolkodás múltjából (I., II., III. kötet), Szövetkezetek Erdélyben és Európában, Pénzügyi kéziköny-Útmutató mindennapi pénzügyeidhez

MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Nem kölcsönözhetőek a könyvtár állományában csak egy példányban megtalálható szakkönyvek, szakdolgozatok, szótárak, lexikonok, enciklopédiák és folyóiratok.
A könyvtárból legtöbb három könyv kölcsönözhető két hétig (14 nap), és további két hétig lehet hosszabbítani személyesen. Könyvet csak személyesen és saját nevében lehet kikölcsönözni.

A 14 napos kölcsönzési határidő után a napi késedelmi bírság 0,50 RON.

BEIRATKOZÁS

A könyvtár szolgáltatásait az RMKT és a RIF (RMKT Ifjúsági Frakció, 30 év alattiak számára) tagok díjmentesen vehetik igénybe.

RMKT tagsági díj 120 RON/év.
RIF tagsági díj 60 RON/év.

A könyvtári tagsági díj egy évre 15 RON. A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:
– személyi igazolvány másolat
– kitöltött beiratkozási űrlap

NYITVATARTÁS
Hétfő: 10 – 15
Kedd: 10 – 15
Szerda: 10– 15
Csütörtök: 10 – 15
Péntek: 10 – 14

ELÉRHETŐSÉG
Cím: 400440 Kolozsvár, Aurel Suciu u.12/2 sz.
Tel/fax: 0264 431 488
Web: www.rmkt.ro
E-mail: office@rmkt.ro