Ismerd meg az Erdélyi Vállalkozói Iskola második évfolyamát

Nika Iza

a brassói Izgága - Társalgó fejlesztő központ alapítója. Vállalkozása célja, hogy a gyerekek és a felnőttek magabiztosan uralják az idegen nyelveket, és azok közül is a románt, amelyre talán a legnagyobb szükség van.

Göthér Orsolya

a székelyudvarhelyi WOW Design menedzsere, ügyvezetője. A vállalkozás digitális nyomtatással, tervezéssel és különféle reklámeszközök gyártásával foglalkozik Székelyudvarhelyen.

Orbán-Varga Zsuzsa

a székelyudvarhelyi székhelyű Varga mézes kis manufaktúra vállalkozás egyik másodgenerációs mindenese. Szülei 2003-ban jegyezték be a vállalkozást, mely jogi keretet biztosított az abban az évben kezdődő családi álom megvalósításához. A Varga mézes termékei mind kézi munkával formázott és díszített mézeskalácsok, melyek termelői mézből készülnek.

Tóga Gergő

a Szatmár megyei Steamwash and Clean cég tulajdonosa. A vállalkozást 2019- ben alapította, miután 30.000 eurós támogatást nyert a kolozsvári Civitas Alapítvány által lebonyolított Start-Up Plus program keretein belül. A vállalkozás takarítással, fertőtlenítéssel és természetesen autó tisztítással foglalkozik.

Varga Csaba

csíkszeredai és több mint 10 éve vállalkozik. A Delikates brandet hárman alapították. A kollekciókat Eszter és Emőke közösen álmodják meg, míg Csaba, aki közülük a leggyakorlatiasabb, az értékesítésért és a pénzügyekért felel.

Sándor Rebeka

Sándor Rebeka belsőépítész Csíkszentdomokosról, a Reborn Design Studio alapítója. 2021 októberben jött az első felkérése egy projektre, azóta az élet folyamatosan jobbnál jobb, izgalmasabbnál izgalmasabb projektekkel ajándékozza meg.

Gyöngyösi Csilla

kolozsvári vállalkozó, a Musafir Nyelvi és Kulturális Központ alapítója. A Musafir működési formája KFT, a bevételi forrásai teljes egészében a piacról származnak. A vállalkozás profilja és célja a nyelvoktatás, illetve multikulturalitásra nevelés. Teljes szervezeti struktúráját és a tanítási módszereket is a pluralitás jellemzi: gyermekkortól felnőttkorig minden generációnak feltételeket teremtenek nyelvet tanulni.

Boros Enikő

székelyudvarhelyi vállalkozó, 2019-ben hozta létre lánytestvérével közösen a Wooden Bella Decor KFT-t. A vállalkozási ötlet egy kézműves műhely létrehozásáról szólt, ahol fából készült termékeket festenek, mindezt teljes egészében személyre szabva. Ezeket a termékeket saját webshop-on értékesítik.

Demeter Borbála

madéfalvi vállalkozó, aki Csíkszeredában működteti férjével közösen az Elit Optikát jelenlegi formájában közel öt éve. A vállalkozás a profilja szerint optika és kereskedelem, ellenben ezt nagyon sok innovatív és a térségben egyedülálló szolgáltatással bővítették ki az elmúlt idők során.

Ilyés Szabolcs

vállalkozása egybeforr a sportegyesülettel, hiszen egyik kiegészíti a másikat. Székelyföldön és később országosan is úgy szeretnének asztalokat árusítani, hogy a profi csapattal utómenedzselik is azokat, tehát nem csak eladnak egy-egy teqball-asztalt, hanem az adott helyszíneken sportközösségeket építenek ki.

Katona János

Katona János, a Bona Planta Kft társalapítója és társtulajdonosa. A feleségével, Erikával közösen indították el a vállalkozásunkat a Szilágy megyei Sarmaságon. Zöldségek, gyümölcsök és gyógynövények, teafüvek aszalásával (szárításával), illetve ezek feldolgozásával foglalkozunank. Egészséges, helyi termékeket készítenek, hozzáadott só, cukor és adalékanyagok felhasználása nélkül, többségében helyi termelőktől beszerzett alapanyagokból.

Fülöp Zoltán

taxi szolgáltatással foglalkozik, Gyimesfelsőlokon alapították a céget közösen a párjával. Miből jött az ötlet? Aki már járt a Gyimesekben, annak minden bizonnyal feltűnt, hogy mekkorák a távolságok. A szomszédok nem hallják egymást az udvarról és a leágazások, amelyeket “patakoknak” hívnak, 4-5 km hosszúak. Tehát nagyok a távok és kevés a tömegközlekedés. Egy létező piaci rést fedeztek tehát fel Zoltánék.

Sólyom Orsolya

2019-ben alapította meg férjével közösen saját vállalkozásukat, 2020-ban Budapesten nyitották meg a Gelmondo fagylaltozó-kávézót. Picike, mindössze 20 nm2 alapterületen fekszik a boltunk, amihez 12 személyt befogadó kis terasz is tartozik. A fagylaltot Marosvásárhelyen gyártják és onnan szállítják Budapestre.

Ilyés Andrea

nefrológus szakorvos, aki 2021-ben közösen barátnőjével, az archaeozoológus Kelemen Imolával kezdtek mikrozöld termesztésbe. Mikrozöldek a mindennapokra címszó alatt termékeik megtekinthetőek és meg is vásárolhatóak közösségi oldalukon.

Biró Melánia

a marosvásárhelyi Winekooltour alapítója. A cég fő tevékenysége a borkereskedés és rendezvényszervezés. Marosvásárhelyen saját boltjuk és kóstoló termük egyúttal rendezvényhelyszínként is működik karácsony óta, amit esetenként céges tréningek, baráti- családi ünnepségek szervezésére lehet kibérelni.

Szigeti Bíborka Szidónia

a ROKKA kézműves brand alapítója és tulajdonosa. Termékeik kézzel készülnek egy csíkszeredai manólakban. Minden öltés nagy odafigyelést, néha ujjbegyszúrást is igényel, ezért minden darab olyan, mint egy külön történet. Ezek a történetek személyre szabhatóak.

kapcsolat

+40 787 890 686

Szőcs-Tamás Réka