Erdélyi Vállalkozói Iskola

fiatal vállalkozóknak

Szeretjük azt hinni, hogy a környezetünk állandó, és amit ma kitalálunk, az holnapután is aktuális lesz. De az igazság az, hogy a környezetünk mozgása soha nem szűnt meg, és ezt semmi sem érzékelteti jobban, mint az elmúlt évben felerősödött változások sorozata. Aki alkalmazkodni tudott a változó feltételekhez az életben maradt, aki meg nem volt képes tartani a lépést, az lehúzta a rolót. 

A képzésről

A vállalkozások szempontjából azonban nem lehet mindig az életbenmaradás a cél, rendkívül fontos a saját üzleti modell felismerése és feltárása. A hosszútávú gondolkodás kialakítása.

Az Erdélyi Vállalkozói Iskolát azért találtuk ki, hogy a fiatal vállalkozókban tudatosabbá tegyük a vállalkozás tervezését a fenntartható növekedési pálya érdekében. A négyalkalmas képzésen felkért előadóink, mentoraink többek között abban segítenek majd, hogy felismerd, milyen strukturális gondolkodásra, döntésekre van szükséged ahhoz, hogy helyt tudj állni a külső hatásokkal szemben. Mindezt azért, hogy a céged, vállalkozási ötleted ne csak ötletszerű és rövidtávú tervek mentén fejlődjön, hanem helytálljon a válságok és krízisek idején is.

A képzéssorozat révén a résztvevők vállalkozói kompetenciáit fogjuk erősíteni, fejleszteni, hogy azokat maximális kihasználhassák. De az innovatívan gondolkodók és a legígéretesebb kezdő vállalkozók közötti kapcsolat kialakítása, megerősítése és felépítése is legalább akkora fontossággal bír. A képzési alkalmak négy hétvégi elfoglaltságot jelentenek a résztvevők számára, így a munka és a cégvezetés mellett is vállalható programról van szó.

Hogyan épül fel a képzés?

Tervezett hétvégék

március 19-21., Székelyudvarhely

Vállalkozói készségfejlesztés

Képzők: Hűvös Ágnes, Orosz Adrián

1.

A tréning tematikus fókusza: s​tabilitás és növekedés a vállalkozásban. A tréning nagymértékben interaktív: legfeljebb 30% előadás és 70% gyakorlat vagy csoportos feldolgozás fejleszti a résztvevők szemléletét. Felkért trénereink kifejezetten nem a lexikális tudásra, hanem a készségekre helyezik a hangsúlyt. A tréning különlegessége, hogy a programba építve, a 2. nap során van lehetősége a résztvevőknek rövid egyéni konzultációkon is feldolgozni speciális kérdéseket a témában. Hűvös Ágnes a Karson Consulting alapítója, stratégiai tanácsadó. Ügyfelei főleg a vállalkozás megtorpant növekedése, a tulajdonosok közötti tisztázatlan folyamatok vagy a vállalkozás hektikus működése miatt keresik meg. Orosz Adrián a vállalkozások vezetésének, irányításának eszköztárát segít kialakítani és fejleszteni. Olyan megoldásokat ad ügyfelei kezébe, amelyek segítségével tervezhetőbb és hatékonyabb a működés, követhető és kiszámítható a vállalkozás fejlődése, változásai.

Hűvös Ágnes

Szervezet- és vezetőfejlesztés, stratégiai tervezés

Orosz Adrián

Stratégiai tervezés, forrástervezés

2.

április 9-11., Szováta

Számok egy vállalkozásban – tervezés, pályázás, befektetés, tőzsde

Képzők: Miklós István, Tánczos Levente,  Dr. Králik Lóránd

Tánczos Levente: „A számok az üzleti világban félelmetes sárkánynak tűnhetnek, én a megszelidítésükben vagyok járatos. Több éves szakmai tapasztalattal rendelkezem pénzügyi tervek készítésében, nemzetközi controller képesítésem van és e mellett több mint tíz éve üzleti vonatkozású tárgyakat tanítok az egyetemen. A vállalkozások pénztermelési képességének felmérésében, a jó/hasznos/érthető teljesítmény mutatók kiválasztásában, kiszámolásában és az üzleti számok sárkányainak megszelidítésében tudok segíteni.”

Miklós István: „Kolozsváron a BBTE-n végeztem szociológusként, majd ugyancsak itt mesteriztem társadalmi kommunikáció és közkapcsolatok szakirányon. Ezt követően dolgoztam Csíkban, majd 2005-től Budapesten egyetemen, piackutató cégnél, civil szervezetnél. 2010-től dolgozom tanácsadóként az OTP Consulting Románia tanácsadó csíkszeredai fiókjánál pályázatírással és projektmanagementtel. Elsősorban az Európai Únió által biztosított pályázati források bevonásával foglalkozunk önkormányzati és vállalkozói ügyfelek számára.”

Tánczos Levente

Üzleti tanácsadó, egyetemi tanársegéd

Miklós István

Pályázati tanácsadó, projektmenedzser

Dr. Králik Lóránd

Egyetemi adjunktus, a Román Tőkepiaci felügyelet és a Pénzügyi Szervezetek Felügyelete volt elnökségi tagja

április 23-25., Székelyudvarhely

Kommunikáció, marketing, networking

Képzők: dr. Kádár Magor, Octopus Advertising

3.

Kommunikációtudományok doktora, Kádár Magor, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézetének habilitált docense. Tevékenységi területe a kommunikációs stratégiák, első sorban a település- és szervezetmárkázás. Három kommunikációs kézikönyv szerzője, közreműködött több település, fesztivál és közéleti szereplő arculatépítésében. Akadémiai tevékenységét több díj jelzi. Az egyetemi tevékenységek mellett nemzetközi képzőként, valamint hazai gazdasági, civil és politikai szervezetek oktatójaként dolgozik.
Kovács-Kurkó Cecília és Márkus András által alapított Octopus Kreatív Ügynökség teljes körű kommunikációs szolgáltatással láthatóvá és sikeressé teszi a vállalkozásokat az online dzsungelben. A pénteki napon a két alapító segítségével megtervezitek a vállalkozásotok online stratégiáját. Megtanuljátok, hogy hogyan lehet a semmiből márkát építeni, elmesélni a történeted és életre kelteni a sztoridat fotókon és videókon keresztül.

dr. Kádár Magor

Marketing, PR és kommunikációs tanácsadó

Kurkó Cecília

Tartalmak szórása, célzás, felületek

Márkus András

Stratégiai szempontok, tartalmi tervezés

Sevecsek Reni

Kreatív folyamatok, ötletelés

4.

május 7-9., Csíkszereda

Egész napos mentorálás

Ez a hétvége konkrétan a te vállalkozásodról szól! Olyan vezetőket hívunk meg, akik több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, felépítettek már a semmiből egy vállalkozást, akik már buktak, kerültek krízis helyzetbe, voltak kisebb és nagyobb sikereik – egyszóval tényleg vállalkozók. Ezen a hétvégén lehetőséged lesz személyesen beszélgetni velük, akár négyszemközt is, bemutathatod a céged és tanácsot kérhetsz – minden bizonnyal kapni is fogsz- a hogyan továbbról.

Farkas Levente: a Szájreklám – a figyelemszerzés című könyv írója, a marketingiskola.ro alapítója, 15 éves tanácsadói múltjával minden bizonnyal az egyik, ha nem a legtapasztaltabb KKV tanácsadó Erdélyben. Több ügyfele vált országos szinten piacvezetővé a kezei között, több vállalkozást hozott vissza a „túlvilágról”, illetve olyan vállalkozókkal is dolgozik/ott, akik szereplők Forbes toplistáin.

Sánta Edit: Több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik Közép- és Kelet Európa területén mint ügyvezető igazgató és tanácsadó. Két régió szintű Start up-ban vett részt, testreszabott üzleti struktúrák felépítésében és vezetésében. Kihívásként élte meg egy kis gyártó cég ügyvezetését és fejlesztését. Főbb feladatai: ügyvezetés és fejlesztés, új gyártóvonal és termékcsoport kiépítése, befektetések menedzselése, a különböző osztályok kiépítése, fejlesztése és menedzselése valamint ERP rendszer optimalizálása. Jelenleg saját vállalkozásában tevékenykedik: gyártást közvetít és Business Coach.

Nagy Károly: A Promelek ügyvezetője és társtulajdonosa, a semmiből építette fel a vállalkozását, amely mára több mint 100 alkalmazottat foglalkoztat. Erőssége a krízishelyzetekben hozott gyors és megfelelő döntésekben van, a válságkezelében.

Laczkó Dénes: A BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi karán végzett, az elmúlt 10 évben autóalkatrész iparban és a mezőgazdaság több területén tett szert jelentős vezetői- és vállalkozói tapasztalatra. Jelenleg Románia legyik legmeghatározóbb takarmány gyártó vállalatát vezeti.

Farkas Levente

marketingiskola.ro

Sánta Edit

ügyvezető igazgató és tanácsadó

Nagy Károly

a Promelek ügyvezetője és társtulajdonosa

Laczkó Dénes

vállalat vezető

Miért jelentkezz?

Részt vehetsz, ha:

Hogyan jelentkezhetsz?

Mondd el ki vagy, mit tettél le az asztalra eddig és mik a terveid a közeljövőben. Nincs keret. Ha akarod írd le, de küldhetsz videót is (legtöbb 3 oldal vagy 3 perc). Ami fontos, hogy benne legyen:

A jelentkezéseket március 1-ig fogadjuk el.

A kezdeményezők

Romániai Magyar Közgazdász Társaság

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság a romániai magyarság gazdasági megerősödését és fejlődését folyamatosan támogató, meghatározó szakmai szervezete. Az RMKT állandó feladata gazdasági jellegű konferenciák és szemináriumok, szakmai előadások és kerekasztalok szervezése.

Harghita Business Center

A 2017-ben megnyílt Harghita Business Center (HBC) célja, hogy segítse a helyi, pályakezdő vállalkozókat, vállalkozásokat, hogy minél sikeresebben működjenek és alkalmazkodni tudjanak a folyamatosan változó piaci körülményekhez. A HBC működtetőjeként tagjaink számára igyekszünk értékes, vállalkozásukat és a tágabb közösséget is építő, fejlesztő programokat nyújtani. Szakmai konferenciák, pályázati tevékenységek és különböző közös aktivitások szervezésével egy erős, együttműködő udvarhelyszéki vállalkozói réteg összetartói vagyunk.

Műhely - L'atelier Egyesület

Azzal a céllal jött létre, hogy gondolkodni és fejlődni kívánó fiatal vállalkozók érdekeit képviselje. Egy olyan gondolkodó műhely, amelynek elsődleges célkitűzése, az elmúlt években megerősödött fiatal vállalkozások hangja legyen és az újonnan alakuló vállalkozások érdekképviseleteként működjön.

Köszönjük az érdeklődést. A jelentkezési határidő véget ért.

Kérjük az email-ben tüntesd fel a teljes neved és telefonszámod.

A jelentkezéseket március 1-ig fogadjuk el.

Amennyiben videót készítettél, kérjük oszd meg velünk a linket
Az általad készített dokumentum itt tölthető fel.

kapcsolat

Légy résen!
Jövünk a részletekkel hamarosan.