RMKT Bukarest

A magyar gazdasági szervezetek Kárpát-medencén kívüli bástyája a Romániai Magyar Közgazdász Társaság bukaresti fiókja, az RMKT Bukarest. Célunk a Bukarestben dolgozó magyar közgazdászok összefogása és támogatása, tagjaink szakmai fejlődése, továbbképzése és kapcsolati rendszerének kiterjesztése. Ugyanakkor, víziónk az erdélyi és bukaresti magyarság hatékony összekötése a fővárossal, úgy gazdasági, mint tanulmányi, akadémiai téren.

Mindezeket lelkes és aktív csapatunk heti gyűléseivel, rendezvények szervezésével, új üzleti lehetőségek teremtésével szeretné elérni.

Hírek

  • Investment trends spring-summer 2019

    2019-06-11
    Május 7.- én a bukaresti RMKT első alkalommal szervezett networking estet. Az “Investment trends spring-summer 2019” címmel, az OTP Asset Management támogatásával megszervezett eseményen, Dan Popoviciu (CEO OTP Asset Management) tartott előadást a makrogazdasági mutatókról és a befektetési lehetőségekről, amit laza networking követett, a finom vacsora és a jó borok kíséretében. Az Espace Minoux-ban megszervezett eseménynek ...
  • Kettős jubileumot ünnepelt az RMKT

    2018-01-30
    Január 27-én ünnepelte Társaságunk a kettős jubileumát, mégpedig a 20 éve megvásárolt székházépületet és benne könyvtárat, illetve a tudományos, már 20 évfolyamot a háta mögött tudó folyóiratot, a Közgazdász Fórumot. A Romániai Magyar Közgazdász Társaság kolozsvári székhelyén megtartott jubileumi ünnepséget Csatlós Pál nyitotta meg, országos RMKT elnök. Rövid köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a székház és a folyóirat ...
  • Visszatekintő a Vándorgyűlésre és hasznos infók

    2018-01-30
    Köszönjük, hogy megtiszteltél jelenléteddel a 26. Közgazdász Vándorgyűlésen. Reméljük, hogy gazdagodtál nemcsak élményekkel, de praktikákkal is annak érdekében, hogy a jövő gazdasága minél eredményesebb legyen. Sikeres rendezvényként zajlott le október 6 és 8 között, Kolozsváron a 26. Közgazdász Vándorgyűlés. Több mint 350 résztvevő 30 témát boncolgatott az “Ipari forradalom 4.0” kategórián belül, szekció előadásokon és plenáris ...

Rendezvények

  1. Bevezetés a bankkártya-üzlet világába

április 24-én meghívottunk Sipos Zoltán, a BCR kártyaosztályának országos igazgatója volt, aki hasznos betekintést tett lehetővé a bankkártya üzleti világába.

Előadása interaktív és nagyon figyelemfelkeltő volt. Az estét hazai termékek kóstolásával zártuk, így teremtve barátságos hangulatot a beszélgetésekhez, el nem hangzott kérdések megválaszolásához.

  1. Az EU stratégiai döntéshozatali struktúrái a globalizált világban

május 9-én meghívottunk volt Dr. Grúber Károly, Magyarország brüsszeli Állandó Képviseletének nagykövete, az EU közös kül- és biztonságpolitikával foglalkozó nagyköveti bizottságának (PSC) magyar tagja.

Vendégünket Füzes Oszkár, Magyarország bukaresti nagykövete köszöntötte. Grúber előadása segített a résztvevőknek jobban belelátni és megérteni ezeket a folyamatokat az Európai Unió szemszögéből.

  1. Kockázatkezelés

A kockázatkezelés témakört jártuk körbe 2013. június 6-án Gáldi Györggyel, az OTP Bank Románia kockázatkezelési divíziójának vezérigazgató-helyettesével, aki betekintést engedett a bankok kockázatkezelési világába.

  1. Diplomácia és érdekképviselet egy nemzetközi szervezetben

október 29-e szintén egy színvonalas eseményünk dátuma, amikor meghívottunk, Csuday Balázs, Magyarország bécsi ENSZ Nagykövete volt. Előadásában az ENSZ szerepét ismerhettük meg egy globális világban. Érdekes, interaktív és sikeres esténk volt, hiszen nem csak rekord mennyiségű hallgatónk volt, de sokan maradtak az előadás végi baráti beszélgetésre is.

  1. Üdv Bukarestben, konferencia

december 12-én szerveztük meg az első országos szintű konferenciánkat. A kétnapos rendezvény célja a nemrégiben alakult RMKT Bukarest bemutatkozása, aktuális gazdasági kérdések megvitatása és nem utolsó sorban a helyi szervezetek közti kapcsolat kiépítése volt. Ahhoz, hogy minél elérhetőbb legyen ez a rendezvény, a résztvételt, az étkezést és a szállást minden résztvevő számára ingyenesen biztosítottuk.

  1. Román tőzsde: Határ- vagy fejlődő piac. A nyolc befektetői sorompó kérdése

szeptember 23-án ezúttal Dr. Králik Lóránd, a Pénzügyi Szervezetek Felügyeletének (ASF) tanácsadója volt a meghívottunk. Előadásán több, mint 60 résztvevő tisztelt meg a jelenlétével, mely után állófogadást tartottunk, ahol az RMKT Bukarest sikeres bírósági bejegyzését is megünnepeltük.

  1. Román tőzsde: Határ- vagy fejlődő piac. A nyolc befektetői sorompó kérdése

szeptember 23-án ezúttal Dr. Králik Lóránd, a Pénzügyi Szervezetek Felügyeletének (ASF) tanácsadója volt a meghívottunk. Előadásán több, mint 60 résztvevő tisztelt meg a jelenlétével, mely után állófogadást tartottunk, ahol az RMKT Bukarest sikeres bírósági bejegyzését is megünnepeltük.

  1. Tudományos Diákköri Konferencia (TDK)

BMDSZ és bukaresti RMKT közös szervezésében, 2015. április 25.

  1. Vándorgyűlés – Forte vagy piano?

2016. október 14-16. között zajlott le Bukarestben a XXV. Közgazdász Vándorgyűlés, majdnem 200 résztvevő és mintegy 30 előadó részvételével.

  1. OZOSEP (AZASZÉP) – az RMKT Bukarest legszebb sikertörténete

Az RMKT bukaresti szervezete Hargita Megye Tanácsával közösen 2014. novembere óta szervezi meg Bukarestben az Ozosep fantázianevű székelytermék-vásárt. Ennek ötletét Bukarestben az egyik alapító tagunk vetette fel, és az egész szervezett azonnal mellé is állt az ötlet mihamarabbi kivitelezésének érdekében.

  1. Ozosep Piknik és Kürtősfeszt

2017. június 24-25 között egy új szintre emeltük az Ozosep vásárt, természetesen a hivatalos kiadás mellett, és első alkalommal fesztivál formájában szerveztük meg a Bukarest melletti Mogosoaia park gyönyörű pázsitján.

  1. RMÜE konferenciák 2015-2017

A Romániai Magyar Üzleti Egyesülettel (RMÜE) már a kezdetektől nagyon jó kapcsolatot ápolunk, és a helyi RMKT szervezetek közül elsőkként szerveztünk velük közös rendezvényeket.

  • Filmklub

    Rise and rise of Bitcoin – november 20.
    Tax free tour – 2014. december 16.
    Kapitalizmus, szeretem (Capitalism, a love story) október 13
    Olajcsúcs, a nyers igazság – április 23.

  • Befektetői Klub

    Évente 5-6 alkalommal szerezzük meg a Befektetői Klubot, ahová olyan előadókat sikerült meghívnunk, mint Alexandru Ilisie, az OTP Asset Management befektetési igazgatója, vagy Dan Popovici, az OTP Asset Management vezérigazgatója.