RMKT Csíkszereda

Az országos tevékenységeink mellett változó intenzitással számos helyi rendezvényt is lebonyolítunk. A baráti beszélgetésektől az országos hírnevű meghívottakkal folytatott előadásokon keresztül mindig igyekeztünk érdekes és hasznos rendezvényekkel hozzájárulni a helyi tagok, a helyi közösség életéhez annak fejlődéséhez.

A várost érintő szakmai témákban is megfogalmazzuk véleményünket, hol különböző szakmai fórumokon, megbeszéléseken, hol pedig írott véleményezés formájában. A Csíkszeredai Városfejlesztési Stratégiája kapcsán például egy többoldalas szakmai véleményezést fogalmaztunk meg, és juttattunk el a készítőknek. Valljuk, hogy a szakmai szervezeteknek kötelessége véleményt nyilvánítani olyan témákban, amely az adott szakterületen a környezetükben jelentős fajsúllyal bír. Ezen véleményezéseink természetesen a fejlődést, a szakmai színvonal emelését és a lehetséges akadályok könnyebb leküzdésének támogatását szolgálják.

Büszkék vagyunk arra, hogy a helyi szervezetnek sikerült eredményes és gyümölcsöző kapcsolatot kiépíteni a Sapientia Erdélyi Tudományegyetem csíkszeredai karával, a Csiki Vállalkozói Egyesülettel, a Bölöni Farkas Szakkollégium csapatával, akikkel közösen rengeteg érdekes rendezvényt szerveztünk.

Hírek

 • Pályázati lehetőségeket biztosítanak székelyföldi gazdasági fejlesztésekre

  2018-12-11
  Mezőgazdasági termékeket felvásárló és feldolgozó székelyföldi cégek nagyberuházásaira lehet nemsokára támogatást igényelni – írja a székelyhon.ro, a pályázati kiíráshoz történő felkészülés szakmai hátterét a Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) biztosítja. Tóth László főkonzul, Magyarország Csíkszeredai Főkunzulátusának vezetője december 7-i sajtóértekezleten kifejtette, hogy a magyar kormány korábbi, már kipróbált, hasonló gazdaságfejlesztési programok alapján biztosítja Székelyföldön ezt a ...
 • Kettős jubileumot ünnepelt az RMKT

  2018-01-30
  Január 27-én ünnepelte Társaságunk a kettős jubileumát, mégpedig a 20 éve megvásárolt székházépületet és benne könyvtárat, illetve a tudományos, már 20 évfolyamot a háta mögött tudó folyóiratot, a Közgazdász Fórumot. A Romániai Magyar Közgazdász Társaság kolozsvári székhelyén megtartott jubileumi ünnepséget Csatlós Pál nyitotta meg, országos RMKT elnök. Rövid köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a székház és a folyóirat ...
 • Visszatekintő a Vándorgyűlésre és hasznos infók

  2018-01-30
  Köszönjük, hogy megtiszteltél jelenléteddel a 26. Közgazdász Vándorgyűlésen. Reméljük, hogy gazdagodtál nemcsak élményekkel, de praktikákkal is annak érdekében, hogy a jövő gazdasága minél eredményesebb legyen. Sikeres rendezvényként zajlott le október 6 és 8 között, Kolozsváron a 26. Közgazdász Vándorgyűlés. Több mint 350 résztvevő 30 témát boncolgatott az “Ipari forradalom 4.0” kategórián belül, szekció előadásokon és plenáris ...
 • Sapientia EMTE Kis Aulájában tartott előadást

  2017-01-26
  2013. december 16-án, a csíkszeredai Sapientia EMTE Kis Aulájában tartott előadást Szilágyi Imre az Apicom cégcsoport vezetője illetve Bodosi Imre a Hamor Soft kft ügyvezetője. Előadásuk temája a vállalkozásuk fejlődése, sikere, életutja illetve ezen belül személyes tapasztalatok, tanácsok. A vállalkozók elmesélték a kezdeti nehézségeket, kudarcokat illetve a folyotonos kitartásról is számot adtak, amelyek eredménye ma látható.

Rendezvények

Tagszervezetünk büszke arra, hogy az elmúlt időszakban több állandó rendezvényt is szervez-szervezett

 • Szakmai előadások

  Itt számos érdekes előadást hallgathatott végig a nagyérdemű közösség, ahol előadóink voltak neves közgazdászok mellett a társadalmi élet fontos szereplői is.
  Előadásink szóltak az egyszerű érdeklődőktől, a helyi vállalkozásoknak és a környékbeli közbirtokosságoknak is, sokszor bemutatva az aktuális pénzügyi, számviteli változásokat, alternatív finanszírozási módozatokat, érdekességeket.

 • Közgazdász Borklub

  Rendszeresen megszervezet találkozó ahol a jó borok mellett, értékes előadások adta információkkal gazdagodhattak a résztvevők.
  Klubtevékenységünk során igyekeztünk megismerni az erdélyi régió borvidékeit, annak sajátosságait, földrajzi adottságait és nem utolsó sorban a végtermék tulajdonságait.

 • Befektetői Klub

  Maroknyi, de annál lelkesebb csapatunk e találkozókon próbált eligazodni a befektetések változatos világában. Találkozóinkon megpróbáltuk elemezni a tőzsdei szereplők világát, valós befektetéseken keresztül, belekóstoltunk a Román Tőzsde hétköznapjaiba, de a Forex kereskedés rejtélyes világába is tettünk egy igen tanulságos látogatást.

 • Vállalkozói Életutak

  A Bölöni Farkas Szakkolégium diákjaival közösen szervezet bemutatókon helyi és környékbeli vállalkozok meséltek a hallgatóságnak a vállalkozásukról, személyükről, tapasztalataikról, nehézségekről, sikerekről. Ez a program a szakmai példamutatást szolgálja, hogy az épp most cseperedő gazdasági szakember utánpótlás lásson példákat a közvetlen környezetéből, amely példákhoz képest el tudja helyezni a saját fejlődését, a saját céljait

 • Esettanulmány versenyek

  Több esetben is szakmai véleményezéssel, zsűriben való részvétellel, különböző megoldások értékelésével támogattuk a Bölöni Farkas Sándor Szakkollégium, vagy az egyetem által szervezett esettanulmány versenyeket. Egyes esetekben könyv ajándékokkal is támogattuk a versenyen kiemelkedő csapatokat, úgy ahogy az idei évben középiskolás diákok számára szervezet VI. Pénzidomár esettanulmány verseny esetén is történt.

 • Filmklub

Rendezvényeinken túl, amire a legbüszkébbek tudunk lenni azok az emberek, akik a szervezetet alkotják. A csíkszeredai tagszervezet legfontosabb elemei maguk a tagok.