Sepsiszentgyörgyön találkoznak a közgazdászok

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság október 5–7. között Sepsiszentgyörgyön tartja legjelentősebb szakmai rendezvényét, a közgazdász vándorgyűlést. A sorrendben huszonhetedik eseményen mintegy 35 előadót és 300 résztvevőt várnak.

A konferencián az eddig megszokott rendben plenáris-, illetve szekció-előadások hangzanak majd el. Az első szakmai összejövetelt 1992-ben szervezték, a konferenciák történetében kiemelkedő volt a 2007-ben Debrecenben a Magyar Közgazdasági Társasággal közösen megszervezett XVI. vándorgyűlés, amely keretet teremtett a magyarországi és romániai jegybankelnökök találkozójának, valamint a 2016-os XXV. vándorgyűlés, amelyre – szakítva az addigi hagyományokkal – Erdély területén kívül, Bukarestben került sor. Az elmúlt évek konferenciáin több mint félezer szakember vett részt előadóként szerte a világból.

Az idei vándorgyűlés mottója a „Versenyképesség 2020 – kié legyen a XXI. század? ”, ennek megfelelően fő témája az üzleti környezet változása a technológia fejlődésével. A plenáris előadásokon kívül hat tematikus szekcióban arról tanácskoznak a szakemberek, hogy az olyan területek, mint a pénzügy, az IT, a mezőgazdaság, a turizmus, a marketing és a fintech (digitális pénzügytechnikai eszközök) milyen módon tudnak hozzájárulni a versenyképesség javításához. Neves szakértők segítségével tekintik át az ország, a társadalom fejlődésének lehetőségeit és kihívásait a globális piac követelményeihez való felzárkózásban.

Teljes cikk a 3szek.ro oldalon