Szakmai képzés fiatal vállalkozóknak

Szakmai képzést szerveznek erdélyi fiatal vállalkozók számára, a pályázatokat március elsejéig várják. A képzések március 19-én kezdődnek, és négy hétvégét foglalnak magukba – péntek déltől vasárnap délig tartanak – Székelyudvarhelyen, Marosvásárhelyen és Kolozsváron.

A képzéseket a Romániai Magyar Közgazdász Társaság szervezi, társszervező a Harghita Business Center Műhely és a L’atelier Egyesület. Olyan vállalkozókat várnak, akiknek van már legalább egy lezárt pénzügyi évük.  Társalgási szinten beszélik a román nyelvet, nagyjából tudják, hogy hová szeretnének fejlődni, csak valami megakadályozza őket ebben (ami nem a pénz). Ugyanakkor vállalják, hogy mind a négy hétvégén részt vesznek a képzésen (amennyiben nem betegség, karantén vagy haláleset miatt hiányzik valaki, a hétvége költségeinek rá eső részét meg kell térítenie). A képzés előnye, hogy olyan, nemzetközileg is elismert szakemberektől lehet tanulni, akik eredményeket tudnak felmutatni, fiatalos vállalkozókkal lehet megismerkedni, segítséget nyújtanak a saját határok felismeréséhez és átlépéséhez, más perspektívából tekintenek a résztvevők vállalkozásaira, nem a kifogásokat keresik, hanem a lehetőségeket.

Az első alkalomra Vállalkozói készségfejlesztés címmel Székelyudvarhelyen kerül sor március 19–21. között, a második találkozót Marosvásárhelyen tartják április 9–11. között Számok egy vállalkozásban – tervezés, pályázás, befektetés, tőzsde témakörben. A harmadik alkalomra újra Székelyudvarhelyre várják a résztvevőket, április 23–25. között, Kommunikáció, marketing, networking tárgykörben, május 7–9. között pedig Kolozsvár ad otthont az negyedik találkozónak.

Az Erdélyi Vállalkozói Iskola célja, hogy a kiválasztott fiatal vállalkozókban tudatosabbá tegyék a vállalkozás tervezését a fenntartható növekedési pálya érdekében. A négy alkalommal megszervezett képzésen az előadók többek között abban segítenek majd, hogy strukturális gondolkodás, új döntések révén a vállalkozók helyt tudjanak állni a külső hatásokkal szemben. Mindezt azért, hogy a cég ne csak ötletszerű és rövidtávú tervek mentén fejlődjön, hanem helytálljon a válságok és krízisek idején is. A képzéssorozat révén a résztvevők vállalkozói kompetenciáit fejlesztenék, hogy azokat maximálisan kihasználhassák, de az innovatívan gondolkodók és a legígéretesebb kezdő vállalkozók közötti kapcsolat kialakítása, megerősítése és felépítése is legalább akkora fontossággal bír. A képzésre a beküldött pályázatok közül a 15 legígéretesebb fiatal vállalkozót választják ki.

Az eredeti cikk megtalálható a következőkre kattintva: https://www.e-nepujsag.ro/articles/erdelyi-vallalkozoi-iskola