Rekordszámú jelentkezővel zárult az újragondolt középiskolás vetélkedő

Január 24-én zárta regisztrációját az RMKT és partnerei által meghirdetett középiskolás verseny.

A szervezők az idei évtől a csapatversenyre helyezték a hangsúlyt – ötvözve az eddig szerzett tapasztalatokat a Pénzmágnes és a Pénzidomár versenyek előző évadjaiból – és úgy tűnik a diákok is jobban szeretik ezt a formát, mivel a versenyre kevesebb, mint három hét alatt 101 csapat jelentkezett.

Gergely László Zoltán az RMKT alelnöke, a verseny főszervezője hangsúlyozta: jó döntésnek bizonyult az újítás, hiszen a verseny történetében először van 400 fölötti jelentkező diák. Hogy mit is jelent pontosan ez: 101 csapat, 10 megye, 17 település, 37 iskola kapcsolódott be aktívan az eseménybe.

A verseny következő fázisában a diákok az online forduló feladatait kapják meg, ezt követően a legjobbak a regionális döntőkbe jutnak be, amit majd az országos szuperdöntő követ, amely idén a terv szerint Csíkszeredában kerül megszervezésre.

Nem elhanyagolandó, hogy idén nemcsak a verseny győztese, hanem az egyes elődöntök győztesei is jutalomban részesülnek 4.000, illetve 2.000 lej értékben.

Ki kell hangsúlyozni azt a tényt, hogy ez az eredmény nem sikerülhetett volna a partner intézmények – Magyarország Főkonzulátusa Csíkszereda, Magyarország Főkonzulátusa Kolozsvár, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem, Nexperta Kft segítsége, munkája nélkül.

Az RMKT egyik tevékenysége a pénzügyi – gazdasági oktatási tevékenység is, amelynek szerves része jelen verseny is.